Οι μεταγραφές που πραγματοποίησε Νέναντ Τόμοβιτς στην Ιταλία κόστισαν κοντά στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πώς αντιμετωπιζόταν στη χώρα. Μιλώντας στο balla, ο Σέρβος αμυντικός μας μιλάει για την παρουσία του στα ιταλικά γήπεδα. Για τις ομάδες του, γι’ αυτήν που ξεχώρισε, για τις προτάσεις που είχε αλλά και τους δυσκολότερους αντιπάλους που αντιμετώπισε.

 -Το 2009 πήρες μεταγραφή από τον Ερυθρό Αστέρα στην Τζένοα για 2,2 εκατομμύρια ευρώ, το 2012, από τη Τζένοα πήγες στη Φιορεντίνα έναντι 4,2 εκατομμυρίων και το 2018 στην Κιέβο Βερόνα έναντι 1,3 εκατ. ευρώ. Ήταν ένα επιπλέον… βάρος για σένα αυτά τα ποσά; 

«Όχι. Για μένα ήταν απλά αριθμοί. Όταν πήγα στη Φιορεντίνα, παίζαμε κάθε χρόνο στην Ευρώπη, είχαμε πολύ καλές πορείες, ήταν η καλύτερη περίοδος της καριέρας μου. Έκανα πολύ καλές σεζόν στη Φλωρεντία. Κάποια στιγμή είχα την ευκαιρία να πάω σε μεγαλύτερη ομάδα, αλλά ήθελα να μείνω στη Φιορεντίνα. Απέρριψα κάποιες πολύ καλές προσφορές, πραγματικά».

-Από ποιες ομάδες είχες προτάσεις;

«Από την Ιταλία είχα από τη Μίλαν και τη Γιουβέντους. Είχα επίσης στο παρελθόν από Αγγλία και Γερμανία. Η Μίλαν ήταν η δεύτερη μου επιλογή, αλλά είχα προτιμήσει να μείνω στη Φιορεντίνα».

-Τι έχεις κρατήσει από την πολυετή σου παρουσία στην Serie A;

«Για μένα, η Serie A είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Ειδικά για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή. Όμως όταν προσαρμόζεσαι, είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα για να αγωνιστείς. Με πολύ καλά παιχνίδια, εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, αλλά γενικώς και η ζωή στην Ιταλία ήταν πολύ καλή. Για την οικογένειά σου. Όλοι μιλάνε για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούσα να περπατήσω στην πόλη και να μην έρθουν να μου μιλήσουν για την ομάδα».

-Είχες αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς αντιπάλους. Ποιους θα ξεχώριζες;

«Αγωνίστηκα εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Ιμπραήμοβιτς, κόντρα σε πολλούς καλούς παίκτες. Αλλά με δυσκόλεψε πολύ ο Καβάνι όταν αγωνιζόταν στη Νάπολι και ο Ροναλντίνιο που ήταν στη Μίλαν. Επίσης ο Ετό όταν έπαιζε στην Ίντερ, ο Τότι στη Ρόμα, είναι πραγματικά πολλοί»!

Ανδρέας Βεντούρης