Για τον αγώνα με τον Εθνικό, την ενίσχυση κι ότι αφορά το ΑΠΟΕΛ μίλησε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας της Λευκωσίας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Για το ματς με τον Εθνικό: «Όλες οι ομάδες έχουν ανάγκες τους βαθμούς. Όπως είπε και ο Δημήτρης Χριστοφόρου που τον είχα ακούσει, αν κάνουν πορεία πρωταθλητισμού μπορεί να διεκδικήσει, ακόμη και να κατακτήσει τον τίτλο. Πάμε να παίξουμε στην έδρα του ουραγού και φαβορί υπάρχει μόνο στα  χαρτιά. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι σε μία ιδιαίτερη έδρα που κανείς δεν περνάει εύκολα. Είναι ερωτηματικό το πώς επανέρχεσαι από μία διακοπή που δεν ήταν προβλεπόμενη, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού και τις αναβολές των αγώνων. Δεν είναι το ίδιο με τις αναβολές των Εθνικών, υπάρχει μια αδράνεια καθώς όσοι νοσούν δεν προπονούνται με τους υπόλοιπους. Έχει να κάνει και με τις μετρήσεις το ποιοι θα συμπεριληφθούν στην αποστολή. Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια, αν δει κανείς τι μας συνόδευε μετά τις διακοπές λόγω Εθνικών ομάδων, είχαμε κακά αποτελέσματα. Τώρα είναι μια καλύτερη αφετηρία, το να ξεκινάς με καλή ψυχολογία».

Για το αγωνιστικό κομμάτι: «Πέραν από τον μόνιμα απόντα Σάντος και τον Ανδρέα Καρώ, από άποψη τραυματισμών και το ξεκαθαρίζω, είναι λευκό το απουσιολόγιο. Το θέμα του ανταγωνισμού στις προπονήσεις βοηθάει πάρα πολύ».

Για Έσελινγκ-Ζοάο Πέδρο: «Τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις από βδομάδας. Από το επόμενο παιχνίδι θα δούμε πώς θα είναι η κατάσταση. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να τους δούμε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό».

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή και τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην Cablenet: «Αν συζητήσουμε για τη σχέση με τον Σωφρόνη Αυγουστή πριν και μετά αναλάβει το ΑΠΟΕΛ θα μας πάρει ώρες. Η αναφορά του πως ήρθε σε μια ομάδα που ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλος, προσδίδει κι ένα στοιχείο που είναι διαφορετικό για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Θα προστατέψει την ομάδα του κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά τον σέβεται και τον εκτιμά αν τον σέβεται και ο ίδιος. Το ΑΠΟΕΛ αποκτά ταυτότητα. Το ζητούμενο είναι να φεύγει ο κόσμος από το γήπεδο και να είναι γεμάτος. Στην αρχή της σεζόν δεν είχαμε καλά αποτελέσματα, ακόμη και ήττες, αλλά στο τέλος του αγώνα ο κόσμος χειροκροτούσε διότι έβλεπε την προσπάθεια».

Για το αν ο Κύπριος τεχνικός θέλει περαιτέρω ενίσχυση: «Ο ίδιος τοποθετήθηκε χθες ότι το ρόστερ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία ομάδα στην Κύπρο. Άρα σαφώς πιστεύει στο ρόστερ του. Ο κ. Αυγουστή επιθυμούσε πέραν από έναν κεντρικό, να προσθέσει κι έναν παίκτη όπως τον Ζοάο Πέδρο που να δίνει και στο επιθετικό κομμάτι αυτό που λείπει. Την πάσα και τη σέντρα στους ποιοτικούς επιθετικούς που έχουμε για να τελειώσουν τις φάσεις. Είναι από δύσκολο έως και απίθανο να προκύψει κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια περίπτωση ποδοσφαιριστή κάτω των 22 ετών».

Για την τοποθέτηση του Μάζιτς για το αν θα δίνονται στις ομάδες οι διάλογοι του VAR: «Το ΑΠΟΕΛ αυτό που ζήτησε, έβαλε και το παράδειγμα της Ελλάδας. Το να ακούει μια ομάδα τους διαλόγους μπορεί να δημιουργεί και μεγαλύτερη προκατάληψη. Στην Ελλάδα βγαίνει ένα βίντεο με τις επίμαχες φάσεις. Πολλοί διαιτητές που είναι στο VAR, συζητούν για φάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα που δεν προκύπτει ή δεν πρέπει να προκύπτει έλεγχος του VAR. Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Μάζιτς ακούει όλους τους διαλόγους».

Για την επιστολή του Σάββα Πουρσαϊτίδη: «Έχει κοινοποιηθεί στην ομοσπονδία. Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν θεωρώ ότι μας προκαλεί οποιαδήποτε ανησυχία».