Η Αταλάντα βρέθηκε στη Ρώμη σχεδόν με τη δεύτερη ομάδα, αφού απουσίαζαν εννέα βασικοί παίκτες από την αποστολή, οι επτά λόγω κορονοϊού. Το 0-0 απέναντι στη Λάτσιο στο “Ολίμπικο” για την 23η αγωνιστική της Serie A αφήνει την αίσθηση της νίκης, παρότι η “Ντέα” δεν μόχθησε για να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας.
Οι “λατσιάλι” είχαν μια ελαφριά υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με την κατοχή της μπάλας να πηγαίνει με το μέρος τους ιδίως στο τέλος, όταν οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κουράζονται.
Παρ’ όλα, οι τελικές για τις δύο ομάδες έρχονταν με το σταγονόμετρο, συνθήκη που ευνοούσε την Αταλάντα. Η καλύτερη στιγμή του αγώνα ήταν το δοκάρι του Ματία Τζακάνι, ενώ η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι είχε να αντιτάξει κάποια σουτ του Αλεκσέι Μίραντσουκ και Ντάβιντε Τζαπακόστα, χωρίς αποτέλεσμα.
Η Αταλάντα είχε ως πρώτιστο στόχο να αμυνθεί και να κρατήσει το μηδέν, τα κατάφερε και διατηρείται στην 4η θέση της βαθμολογίας πριν από τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, περιμένοντας τους παίκτες της να επιστρέψουν.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ