Η έντονη φημολογία πιθανότατα θα πάρει σάρκα και οστά και θα στείλει τον Κρίστιαν Έρικσεν στη Μπρέντφορντ. Κι όμως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε οι «μέλισσες» να αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Δανού.
H επάνοδος του Κρίστιαν Έρικσεν στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Μπρέντφορντ μέρα με τη μέρα είναι όλο και πιο κοντά. Παρά το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που παρουσίασε ο ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι, τα δημοσιεύματα που τον παρουσίαζαν ως νέο απόκτημα της Μπρέντφορντ, ομάδας που συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία έπειτα από τη σεζόν 1946/47, ήγειραν ερωτηματικά για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε Άγιαξ, Τότεναμ και Ίντερ.
Παρόλα αυτά υπάρχουν τρεις λόγοι που αμβλύνουν τις αμφιβολίες για το αν η μεταγραφή αυτή (εφόσον γίνει) στέκει ποδοσφαιρικά, δείχνοντας πως μάλλον πρόκειται για μια «win-win» κατάσταση τόσο για τον παίκτη όσο και το σύλλογο:
1. Η υγεία πάνω απ’ όλα! Με το ιατρικό ιστορικό που συνοδεύει τον Έρικσεν, η ρήση αυτή αποκτά άλλη διάσταση στην περίπτωση του Δανού. Συμπτωματικά στη Μπρέντφορντ υπηρετεί ως καρδιολόγος του συλλόγου ο Σάντζεϊ Σάρμα, ο οποίος γνωρίζει τον Έρικσεν από την κοινή τους παρουσία στην Τότεναμ. Πρόσωπο-κλειδί λοιπόν ο δόκτωρ Σάρμα, εάν ο Έρικσεν «πατήσει» Λονδίνο.
2. Η παροικία των Δανών της Μπρέντφορντ. Κατά την άφιξη του Έρισκεν στο «Brentford Community Stadium», θα συναντήσει 10 συμπατριώτες του, 8 παίκτες συν τον τεχνικό Τόμας Φρανκ και το βοηθό του, Μπράιαν Ρίμερ. Σίγουρα το επίπεδο αγγλικών του 29χρονου μέσου θα είναι υψηλό, ειδικά μετά από 7 χρόνια παρουσίας στην Τότεναμ, όμως αδιαμφισβήτητα αυτό θα διευκολύνει την προσαρμογή του Έρικσεν στο νέο εργασιακό περιβάλλον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα μισά της σεζόν και τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα.Επιπλέον ο Τόμας Φρανκ αποτελεί μια γνώριμη φυσιογνωμία για τον ποδοσφαιριστή, με τον Δανό τεχνικό να έχει υπάρξει προπονητής του στην ομάδα Κ17 της εθνικής ομάδας της χώρας του.
3. Η εμπειρία της Πρέμιερ Λιγκ. Ό,τι κι αν έχει μεσολαβήσει στη ζωή του Έρικσεν από την 12η Ιουνίου (και το παιχνίδι του Euro 2020 μεταξύ Δανίας – Φινλανδίας ) έως σήμερα, ο Δανός μέσος κουβαλάει την εμπειρία ενός παίκτη που έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο κατά την παρουσία του στην Τότεναμ, περίοδο που άφησε το στίγμα του στην Πρέμιερ, καταγράφοντας 226 συμμετοχές (51 γκολ και 67 ασίστ). Προφανώς κανείς δεν εγγυάται για την παρούσα αγωνιστική κατάσταση του Έρικσεν, αλλά εάν καταφέρει να βρει έστω εν μέρει τη φόρμα από το πρώτο πέρασμα στο Λονδίνο, τότε η Μπρέντφορντ θα έχει αποκτήσει ως ελεύθερο ένα σημαντικό γρανάζι.