Η Ομόνοια ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για το ντέρμπι στο Τσίρειο και ανακοίνωσε 21μελής αποστολή. Ο Χένινγκ Μπεργκ, γνωρίζει πολύ καλά, τι μπορεί να κερδίσει η Ομόνοια από αυτό το παιχνίδι, εάν καταφέρει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Λεμεσό. Ένα «διπλό», ισούται με -2 από τον Απόλλωνα και την ίδια ώρα, -6 από την κορυφή. Αυτό είναι κάτι που λέει πολλά, όσο αφορά την σημασία του αγώνα.
Θα πρέπει όμως την ίδια ώρα να σπάσει μία αρνητική παράδοση δώδεκα επίσημων αγώνων (έντεκα ήττες και μία ισοπαλία) ως φιλοξενούμενη στο Τσίρειο. Τελευταία της νίκη επί του Απόλλωνα εκτός, χρονολογείται από τις 9/4/2016 όπου νίκησε με ανατροπή (2-1) χάρη σε δύο γκολ του Σκέμπρι που τώρα είναι στον Απόλλωνα στο πόστο του Αθλητικού Διευθυντή. Δεν υπολογίζονται για το παιχνίδι οι Ουζόχο, Σέχου, Μπασιρού, Ζαχαρίου και τα δύο κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ομάδα
Μία πιθανή 11άδα που ενδέχεται να επιλέξει ο Χένινγκ Μπεργκ, θα αποτελείται από τους Φαμπιάνο, Παναγιώτου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Λέζιακς, Γκόμεθ, Ντίσκερουντ, Τζιωνή, Λοΐζου, Τσέποβιτς και Κακουλλή.

Κύπρος Εγγλέζος