Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση, θέλει να κάνει ο Απόλλωνας το βράδυ της Τετάρτης, υποδεχόμενος την ΑΕΛ για τους «16» του Κυπέλλου Κύπρου.
Μπορεί τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην εκδίκαση της ένστασης που υπέβαλε, κατά του κύρους του αγώνα με την ΑΕΚ, όμως στον Απόλλωνα… ο καθένας κάνει τη δουλειά του και στο ποδοσφαιρικό τμήμα σκέφτονται μόνο τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΛ. Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ που είχε ουσιαστικά δύο προπονήσεις για τον αγώνα αφού την Κυριακή έγινε αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν, σε σχέση με το παιχνίδι με την Πάφος FC μπορεί να υπολογίζει στον Χαμάς. Ο 22χρονος μπακ που επιστρέφει θα είναι και στην 11άδα, ενώ ο Γερμανός προπονητής ενδεχομένως να προβεί σε αλλαγές, με βάση και την παρουσία που είχαν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην τελευταία επικράτηση.
Ο λόγος για τους Χάμπο και Πίττα που έχουν τις δικές τους πιθανότητες για να αρχίσουν το ντέρμπι. Ο πρώτος διεκδικεί τη θέση του Ντανίλο στα χαφ, με τον δεύτερο να μπορεί να αγωνιστεί και στην κορυφή, πιθανώς αντί του Γιάνγκα, αλλά και στα άκρα της επίθεσης, αντί του Αλμπάνη. Αναλόγως με την τελική επιλογή του προπονητή, θα διαμορφωθεί αναλόγως και το αρχικό σχήμα. 
Τις υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν οι Α. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Β. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Κολ, Ίλιεφ και Νταμπό.
Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο και ο Αυλωνίτης για ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Κύπρος Εγγλέζος