Στην ΑΕΛ είναι αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να κυνηγήσουν την νίκη στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας. Η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν της επιτρέπει να σκέφτεται κάτι διαφορετικό.
Η πιθανότητα μιας ενδεχόμενης αποτυχίας είναι κάτι που δεν θέλουν να σκέφτονται καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα μπλέξουν για τα καλά σε περιπέτειες.
Ο Σάββας Παντελίδης είναι και αυτός αναγκασμένος να δουλέψει υπό πίεση και να ψάξει με κάθε τρόπο την νίκη για την ομάδα του. Ο Ελλαδίτης τεχνικός έχει μεταφέρει κάποια καινούργια πράγματα στο επιθετικό κομμάτι και αυτό περνάει στα θετικά. Εκεί που η ΑΕΛ μοιάζει να είναι «αδιόρθωτη» είναι στην άμυνα της καθώς τα αμυντικά της λάθη την έχουν πληγώσει αρκετές φορές φέτος. Αυτό είναι ένα κομμάτι που έχει εντοπίσει και ο προπονητής της ομάδας και έχει δουλέψει αυτές τις μέρες.
Στα θετικά της ομάδας επίσης ότι οι καινούργιοι έχουν πλέον περισσότερες μέρες με την ομάδα και σίγουρα έχουν προσαρμοστεί ακόμα καλύτερα. Στο παιχνίδι με την Ανόρθωση δύο από τα τέσσερα αποκτήματα του Ιανουαρίου, είχαν αγωνιστεί στην βασική ενδεκάδα, και τώρα με τον Εθνικό Άχνας δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός αυτός κατά ένα. Ο κόουτς της ΑΕΛ σκέφτεται κάποιες αλλαγές για την ενδεκάδα, η μια ούτως ή αλλιώς είναι αναγκαστική από τον τραυματισμό του Μεντόγιεβιτς, ενώ και στην άμυνα δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο νέο πρόσωπο σε μια προσπάθεια να αλλάξει και η εικόνα της ομάδας.