Εξαιρετικά σημαντικό για την κούρσα του τίτλου θεωρεί το ντέρμπι της Δευτέρας στην «Αρένα» ο Σάββας Δαμιανού, που αναφέρθηκε γενικώς στα υφιστάμενα δεδομένα που αφορούν τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αναλυτικά η τοποθέτησή του στο balla:
«Εχει πολλά παιχνίδια ακόμη. Θα υπάρχουν μόνο ντέρμπι μετά το τέλος της α’ φάσης. Δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι δεν θα προκύψουν και κάποιες εκπλήξεις. Τον πρώτο λόγο έχουν ο Απόλλωνας, η ΑΕΚ και ο Άρης, όμως δεν μπορείς να αποκλείσεις μια ομάδα όπως η Ανόρθωση, αν αρχίσει να παίρνει τα ντέρμπι. Μετράνε διπλά οι βαθμοί. Αν μια ομάδα μείνει κοντά στις τρεις πρώτες ομάδες, μπορεί να μπει στη μάχη του τίτλου. Το ίδιο ισχύει και για το ΑΠΟΕΛ, αν καταφέρει να μειώσει περισσότερο την απόσταση.
Υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε ομάδες με τον κορωνοϊό και ποιους παίκτες θα χάνουν ανά διαστήματα, θα παίξει το ρόλο του. Ο Απόλλωνας έχει δυναμική, η ΑΕΚ έχει τα ντέρμπι στην έδρα της στον δεύτερο γύρο. Θεωρώ κομβικό το ντέρμπι ΑΕΚΑνόρθωση τη Δευτέρα. Θα καθορίσει πολλά για τη μάχη του τίτλου. Όσον αφορά τον Άρη, από τη στιγμή που είναι εκεί, αλίμονο αν του αφαιρούμε το δικαίωμα στο όνειρο».

Ανδρέας Βεντούρης