Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που διεξήχθη στο Μακάρειο, ΠΑΕΕΚ και ΑΕΚ εξήλθαν ισόπαλες 2-2 σε ένα ματς ροντέο με τρία πέναλτι. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ιβάν Τρισκόφσκι θα ήταν ο λυτρωτής με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90’, ο Καπαρτής στο 90+7’ με νέο πέναλτι έσωσε έναν ανέλπιστο βαθμό, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι.
Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έφτιαξε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τόμοβιτς στο 7’, όμως η κεφαλιά του έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Η ΠΑΕΕΚ στη συνέχεια, προσπάθησε να κλείσει τους χώρους, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν μεγάλη διπλή φάση στο 37’, όμως ούτε ο Ροσάλες, ούτε ο Γκιούρτσο ήταν εύστοχοι.
Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή και βρήκε το γκολ στο 68’ με έναν «κεραυνό» του Ροσάλες. Ο Μπάμπιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 81’ από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από χέρι του Άμπραχαμ στην περιοχή. Η ΑΕΚ δεν είπε την τελευταία της λέξη, παίρνοντας ξανά προβάδισμα με τον Τρισκόφσκι από τα 11 βήματα στο 90’ έπειτα από πέσιμο του Τιάγκο σε μαρκάρισμα στην περιοχή. Ο Καπαρτής στο 90+7’ όμως, αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Βαρέλα για το τελικό 2-2.

ΠΑΕΕΚ (Μ. Σεργίδης): Πρόσεκ, Σουμαόρο, Δημητρίου, Νάντο (58′ Μιλτς), Ενόχ (73′ Βαρέλα), Αριστοτέλους, Μπάμπιτς (86′ Α. Νεοφύτου), Τίμερμανς (73′ Καπαρτής), Ομπανόρ, Κούρος, Φραγκέσκου
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Μαυρομούστακος, Χαραλάμπους, Κωμοδίκης, Παττίχης, Ανδρέας Νεοφύτου

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Tούμπας, Άμπραχαμ, Ακοράν (58′ Ρομό), Τρισκόφσκι, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς (84′ Εγγλέζου), Ροσάλες, Εσπινόσα, Τόμοβιτς, Γκιούρτσο, Μάμας (67′ Τιάγκο)
Στον πάγκο:  Λεάλ, Μαρτίνεθ, Τάντι, Αναστασίου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μακρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπαρτής / Γκαρσία, Τόμοβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Σουμαόρο, Νάντο, Χαραλάμπους, Μπάμπιτς, Φραγκέσκου, Πρόσεκ / Μάμας (7), Τάντι, Ακοράν, Μιλίτσεβιτς, Τούμπας
ΣΚΟΡΕΡ: Μπάμπιτς (81′ πεν.)/ Ροσάλες (68′) Τρισκόφσκι (90′ πεν.)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 561
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός: Τουμάζου Ανδρέας
4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
Έναρξη του αγώνα.
7′
Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Μετά από σέντρα του Γκιούρτσο από τα δεξιά, ο Τόμοβιτς έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία.
11′ Επικίνδυνο γύρισμα του Γκιούρτσο από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
22′ ΣΧΟΛΙΟ: Έχει την κατοχή η ΑΕΚ σε αυτά τα πρώτα λεπτά του αγώνα όμως δυσκολεύεται να προσεγγίσει με αξιώσεις την περιοχή του Πρόσεκ. Πέραν της φάσης του Τόμοβιτς, δεν έχει καταφέρει να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Στέκεται καλά ανασταλτικά η ομάδα του Μάκη Σεργίδη, ούσα σε παθητικό ρόλο μέχρι στιγμής στο παιχνίδι.
30′
Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Τρισκόφσκι να κάνει το πλασέ χωρίς όμως να βρίσκει στόχο από δύσκολη θέση εντός περιοχής. Ως μη γενόμενη η φάση, καθώς σήκωσε το σημαιάκι (λανθασμένα) ο β’ βοηθός με την κατάληξή της.
37′ Μεγάλη διπλή φάση για την ΑΕΚ. Ο Ροσάλες μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ με τον Πρόσεκ να διώχνει σε πρώτο χρόνο, ο Γκιούρτσο στην επαναφορά και από δύσκολη γωνία δοκίμασε το πλασέ, με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία.
44′ Kάθετη του Εσπινόσα στον Ακοράν που γύρισε και έκανε το σουτ, ο Ομπανόρ έβαλε την κόντρα και στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
45+1′ Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 0-0

Έναρξη στο β’ ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες συνεχίζουν με τους ίδιους 11.
47′
Πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Πρόσεκ να αποκρούει το πλασέ του Μάμα.
57′ Φαλτσαριστό πλασέ του Εσπινόσα από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
58′ Από μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Ο Ρομό στη θέση του Ακοράν και για την ΠΑΕΕΚ ο Μιλτς αντί του Νάντο.
65′ ΣΧΟΛΙΟ: Όσο περνάει ο χρόνος, η ΠΑΕΕΚ κλείνεται στα καρέ της και βάζει ακόμα πιο δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Η ΑΕΚ προσπαθεί κυρίως με πλαγιοκοπήσεις και σέντρες, να φέρει τη μπάλα στα καρέ του Πρόσεκ, χωρίς όμως να φτιάξει κάποια καλή στιγμή από το 57′ κι έπειτα.
66′
Μακρινό και φιλόδοξο σουτ του Ενόχ, πάνω από την εστία η μπάλα.
67′
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Τιάγκο στη θέση του Μάμα.
68′ ΓΚΟΛ 0-1: Μακρινό σουτ του Ροσάλες, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνομένου της ΠΑΕΕΚ και κατέληξε στα δίχτυα αφού βρήκε πρώτα στην οριζόντια δοκό του Πρόσεκ.
73′
Τίμερμανς και Ενόχ εκτός, με τους Καπαρτή και Βαρέλα να περνούν στον αγωνιστικό χώρο.
75′ Τελική προσπάθεια με τον Μιλτς για την ΠΑΕΕΚ, η μπάλα πέρασε έξω.
79′ Πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ. Ο Βασίλης Δημητρίου, σφυρίζει πέναλτι για χέρι του Άμπραχαμ έπειτα από κεφαλιά του Καπαρτή. Η φάση εξετάζεται από το VAR. Επικυρώνεται η απόφαση.
81′ ΓΚΟΛ 1-1: Εύστοχος από τα 11 βήματα ο Μπάμπιτς.
84′
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Εγγλέζου αντί του Μιλίτσεβιτς.
86′ Αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ.  Ο Άντρις Νεοφύτου στη θέση του Μπάμπιτς.
87′ Πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Βασίλης Δημητρίου σφύριξε παράβαση, σε πέσιμο του Τιάγκο στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Δημητρίου.
90′ ΓΚΟΛ 1-2: Σκοράρει από την άσπρη βούλα ο Τρισκόφσκι που επέστρεψε στα γκολ.
90+5′ Νέο πέναλτι για την ΠΑΕΕΚ. Ο Τόμοβιτς παίζει απρόσεχτα και βρίσκει στο κεφάλι τον Βαρέλα εντός περιοχής. Κίτρινη στον Τόμοβιτς για το μαρκάρισμα.
90+7′ ΓΚΟΛ 2-2: Εύστοχος και ο Καπαρτής από τα 11 βήματα.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 2-2

 

Δείτε φωτορεπορτάζ: