Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε αγωνιστική δράση μετά την περιπέτεια που πέρασε και αυτός με τον κορωνοϊό, με το «τριφύλλι» να αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ στις 21:00 (Novasports Prime) στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Στέφαν Γιόβιτς, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πράσινων» να μην έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα, αφού η προγραμματισμένη άφιξή του αναβλήθηκε, καθώς ο Σέρβος γκαρντ νόσησε με κορωνοϊό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν ρεκόρ 4-13 μέχρι τώρα στην Euroleague, ενώ η ΤΣΣΚΑ έχει 10-7 και αναζητά την επιστροφή στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

«Ήταν μια δοκιμασία αυτό το 20ήμερο από το τελευταίο παιχνίδι που παίξαμε με το Λαύριο. Ήταν μια ελλιπέστατη περίοδος αναφορικά με τις προπονήσεις. Αρκετοί παίκτες έλειψαν και προφανώς μετά τη σημαντική περίοδο απραξίας δεν είναι έτοιμη η επανένταξη. Μιλάμε για κάποια παιδιά που θα είναι με 1,5-2 προπονήσεις, για να μπουν σε αυτά τα παιχνίδια και αυτή την εβδομάδα που είναι αρκετά δύσκολη. Είναι δύσκολο και για εμάς και για τους παίκτες. Κυρίως για τους παίκτες, γιατί έχουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν για τη φυσική κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τη δική μας δουλειά, 4-5 παιδιά προπονήθηκαν καλά. Κάποια άλλα είναι σε απραξία. Πρέπει να βρεις μια μέση διαδρομή, δεν είναι απλό. Αλλά αρκετές ομάδες υποφέρουν από αυτή την κατάσταση. Η ΤΣΣΚΑ έχει μέγεθος, έχει κορμιά, έχει παιχνίδι στο low post, διαβάζει πολύ καλά, έχει χημεία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι», δήλωσε πριν το ματς ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ενώ από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κασελάκης ανέφερε: «Σίγουρα είναι ένα ερωτηματικό και για εμάς το πως θα παρουσιαστούμε μετά από όλα αυτά, αλλά θεωρώ ότι είναι μία περίοδος τη πανδημίας που χτυπάει όλες τις ομάδες λίγο ή πολύ. Ακόμα και οι ομάδες που δεν έχουν κορωνοϊό δεν παίζουν γιατί οι υπόλοιπες ομάδες έχουν. Εμείς από την πλευρά μας αυτό που έχουμε να κάνουμε, ξέροντας αυτές τις αντικειμενικές δυσκολίες, είναι να το βγάλουμε αυτό από το μυαλό μας, να προετοιμαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που διψάει για νίκες γιατί το ματς έχει και βαθμολογική κίνητρο και για εμάς και για εκείνους. Και θα πρέπει να είμαστε πολύ υποψιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Θέλω σίγουρα να είμαστε πιο σκληροί. Η ΤΣΣΚΑ έχει μέγεθος και δεν είναι απλά ό,τι έχει μέγεθος, αλλά το εκμεταλλεύονται αυτό, πηγαίνουν όλοι στο επιθετικό ριμπάουντ, οπότε το νούμερο ένα κλειδί θα είναι ο έλεγχος των αμυντικών μας ριμπάουντ. Για να μπορέσει να μας δώσει και πόντους στο ανοικτό γήπεδο, διότι όταν μία ομάδα επιτίθεται πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ αυτόματα αφήνει κενό στο τρανζίσιον. Έτσι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή, όχι για να αντικρούσουμε το δικό τους όπλο, αλλά για να γίνουμε παραγωγικοί στην επίθεση. Και σίγουρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην τους δώσουμε ευκαιρίες να τρέξουν, για να περιορίσουμε όσο δυνατόν τις κατοχές της ΤΣΣΚΑ».

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε για λογαριασμό της ρωσικής ομάδας: «Επιστρέφουμε στη δράση και αυτό είναι καλό. Σίγουρα, η υγεία είναι το πρώτο πράγμα. Κάναμε καλή προπόνηση. Παίζουμε με μια ομάδα που είναι πολύ καλύτερη εντός έδρας, είναι ανταγωνιστική. Επιθετικά έχουν διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Ποστάρουν τον Παπαπέτρου ή τον Κασελάκη, παίζουν pick-n-rolls ή off-screen για τον Νέντοβιτς και τον Μέικον, γενικά ψάχνουν τον Παπαγιάννη γύρω από το ζωγραφιστό και τρέχουν καλύτερα. Άλλαξαν στρατηγική στην άμυνα πρόσφατα, παίζουν πολλές ζώνες. Το λύσαμε καλά αυτό το θέμα στο πρώτο παιχνίδι, οπότε ανυπομονούμε να πάμε και να αγωνιστούμε ξανά».

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime. Ενώ διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ, Εμίν Μογκούλκοτς και Σάσο Πέτεκ.

Η 20η αγωνιστική

Τρίτη 11 Ιανουαρίου

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 94-80

Μπάγερν Μονάχου – Ζαλγκίρις Κάουνας 74-65

Μπαρτσελόνα – Αρμάνι Μιλάνο 73-75

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

21:00 Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

*Αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού: Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό – Ούνικς Καζάν, Μπασκόνια – Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άλμπα Βερολίνου.