Ο ερχομός του 2022 έφερε και τη πρώτη νίκη για τη Λεβάντε, στην εφετινή La Liga, μετά από 19 αγωνιστικές. Η ουραγός επικράτησε 2-0 της Μαγιόρκα, λίγες μέρες αφότου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είχαν αποδοκιμαστεί, έντονα, από τους οπαδούς τους, για το 5-0 από τη Βιγιαρέαλ, με ατάκες όπως “βγάλτε τη φανέλα” και “μισθοφόροι”.
Πολύ λίγα πράγματα από τις δυο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λεβάντε να απειλεί ελάχιστα, αλλά και όταν το έκανε, έβρισκε απέναντί της έναν φιλόδοξο, νεαρό, τερματοφύλακα τον Λέο Ρομάν. Η Μαγιόρκα προσπάθησε να φανεί απειλητική, μέσα από τις ενέργειες του Κούμπο και του Γιάμπρες. Στο 4ο λεπτό ο γκολκίπερ της Λεβάντε, ο Αϊτόρ Φερνάντες, απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γιάμπρες και, ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Σολδάδο να πιάνει το σουτ και τον γκολκίπερ Λέο Ρομάν να διώχνει σε κόρνερ. Στο 28′ η Λεβάντε κατέγραψε την επόμενη, αξιοσημείωτη, τελική της στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Μπάρντι που έδιωξε ο Λέο Ρομάν. Η Μαγιόρκα θέλησε να αιφνιδιάσει τη Λεβάντε, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Νίνιο να σουτάρε και τον Αϊτόρ Φερνάντες να αποκρούει, αλλά, τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 46′, από κάθετη του Μπάρντι, ο Σολδάδο βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, πλάσαρε και έκανε το 1-0. Με την ψυχολογία υπέρ της, η Λεβάντε έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν, στο 52΄, ο Ρότζερ σημάδεψε το δοκάρι. Στο 66ο λεπτό ο Ρομπέρ Πιέρ ανατρέπει τον αντίπαλό του, εντός περιοχής, και ο διαιτητής δίνει πέναλτι υπέρ της Μαγιόρκα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά, ο Ολιβάν, που ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Αιτόρ Φερνάντες. Στο 80′ η Λεβάντε έχασε ευκαιρία, για το 2-0, με τον Μοράλες να σουτάρει και τον Λέο Ρομάν να αποκρούει και δυο λεπτά αργότερα οι παίκτες της Μαγιόρκα πανηγυρίζουν, βλέποντας τον Νίνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, το γκολ δεν μέτρησε, αφού, με χρήση VAR, διαπιστώθηκε πως είχε προηγηθεί χέρι. Τελικά, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μοράλες σφράγισε το πρώτο τρίποντο της Λεβάντε, μετά από 27 παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΛΕΒΑΝΤΕ: Αϊτόρ Φερνάντες, Ντουάρτε (70′ Ποστίγκο), Μιραμόν, Φρανκέσα, Βέθο, Πεπελού (85′ Ραντόγια), Καμπάνια (70′ Μελέρο), Μπάρντι (85′ Μάλσα), Ρομπέρ Πιέρ, Σολδάδο (58′ Μοράλες), Ρότζερ

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Λέο Ρομάν, Ρούσο, Μαφέο (57′ Ολιβάν), Χάουμε Κόστα, Σεντλάρ, Σάντσες (57′ Εντιαγέ), Μπατάλια (74′ Χόπε), Ντε Γκαλαρέτα, Νίνιο, Κούμπο, Γιάμπρες (74′ Σεβίγια)