Η Ανόρθωση κινείται για την απόκτηση ενός επιθετικού που θα καλύψει το κενό του Λάφερτι κι όχι μόνο, αφού δεδομένα χρειάζεται ούτως ή άλλως ποιοτική ενίσχυση στη θέση αυτή. Αυτός που θα έρθει, θα καλύψει τη θέση του Βορειοϊρλανδού στον κατάλογο «Α», ενώ θα προκύψει άλλη μία θέση κενή, από την αποχώρηση του Αζέρ Μπουσουλάτζιτς.
Είναι επίσης δεδομένη η αποχώρηση του Βόσνιου μέσου και θα ανοίξει άλλη μία θέση, η οποία θα καλυφθεί από τη δεύτερη μεταγραφή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα υπάρξει κι άλλη θέση (τρίτη) κενή, που μεταφράζεται ασφαλώς σε αποχώρηση.
Προς το παρόν, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Μπορεί στα τελευταία ματς να μην αγωνίζεται ο Καλτσάς ή ο Ρισβάνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διαβούν την πόρτα της εξόδου. Εάν δεν υπάρξει άλλη αποχώρηση πέραν από Λάφερτι και Μπουσουλάτζιτς, τότε θα πρέπει να γίνει κίνηση ή κινήσεις και για τον κατάλογο «Β».
Είναι κάτι που επηρεάζει τον προγραμματισμό και γι’ αυτό δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για τις άλλες μεταγραφές που θα γίνουν πλην του επιθετικού.
Αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τους δύο προαναφερθέντες, η Ανόρθωση μένει με 13 ξένους/κοινοτικούς ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Λόρια, Τζουρ, Αραγιούρι, Ρισβάνη, Αμπαρτζουμιάν, Κορέια, Χουσμπάουερ, Πόποβιτς, Ντέλετιτς, Καλτσά, Χριστοδουλόπουλο, Ουάρντα και Κατσαράβα.

Ανδρέας Βεντούρης