Το καλύτερο αποτέλεσμα, στην κατάλληλη στιγμή. Αλλάζει αισθητά και μόνο θετικά το σκηνικό στο ΑΠΟΕΛ από την Κυριακή το βράδυ.
Η απογοήτευση που είχε κυριαρχήσει λόγω της αδυναμίας που έδειξε η ομάδα να νικήσει την Πάφος FC τον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, έδωσε τη θεση της, στην συγκρατημένη αισιοδοξία μετά τη νίκη πάνω στην Ομόνοια.
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει αρκετό δρόμο να διανύσει και αρκετά εμπόδια να παρακάμψει για να εδραιωθεί στην πρώτη 6άδα και στη συνέχεια να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, εντούτοις είναι πολύ πιθανόν η δυναμική που συνήθως δημιουργεί μία νίκη στο αιώνιο ντέρμπι να βοηθήσει ώστε να συνεχίσει η πορεία αντεπίθεσης.
Μέσα από το ντέρμπι με την Ομόνοια, βγήκε όμως κερδισμένος και ο Σωφρόνης. Ο οποίος πλέον, είναι σε θέση ισχύος στον πάγκο και είναι αλήθεια, ότι δειλά-δειλά αρχίζει να παίρνει θετική ψήφο από τους φιλάθλους καθώς και από τη διοίκηση.

Ένα από τα πολλά που έχει αλλάξει ο Κύπριος προπονητής, είναι ότι η ομάδα του δείχνει συνέπεια και χαρακτήρα, στοιχεία τα οποία την έχουν οδηγήσει σε 9 σερί ματς να μην δεχτεί την ήττα.
Από το ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, το ΑΠΟΕΛ σε σύνολο 9 αγωνιστικών, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τέσσερις νίκες ( Εθνικός-ΆρηςΑΕΛΟμόνοια) και να φέρει 5 ισοπαλίες (ΔόξαΑΕΚΠάφος FCΟλυμπιακόςΑπόλλων).
Δεν είναι βέβαια και τα καλύτερα αποτελέσματα, όμως αν αναλογιστεί κάποιος που ήταν η ομάδα και με πόσα αγωνιστικά προβλήματα αγωνίζεται, τότε αποτελεί σημείο βελτίωσης το σκηνικό των 9 σερί αγώνων.
Μεταγραφές Ιανουαρίου: Το είχαμε γράψει πριν από το ντέρμπι με την Ομόνοια και το σημειώνουμε ξανά. Ότι το ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο δεν θα κάνει μεταγραφές απλά για να τις κάνει.
Οι πληροφορίες μας που είναι απόλυτα έγκυρες, θέλουν τον Σωφρόνη να είναι σε κοινή γραμμή με τη διοίκηση. Ειδικά με τον Πρόδρομο Πετρίδη, συμφωνούν ότι δεν θέλει πολλές προσθήκες το ρόστερ.
Ο προπονητής το δήλωσε μετά την Ομόνοια και το πιστεύει ότι έχει πολύ καλό ρόστερ αν αναλογιστεί κάποιος και τις 7 απουσίες. Θυμίζουμε ότι δεν έπαιξαν για διαφορετικούς λόγους οι Καρώ-Λουντέμο-Σόουζα-Ντανίλο-Ντε Βινσέντι-Μάγκλιτσα-Οκριασβίλι, παίκτες οι οποίοι θεωρούνται και είναι βασικοί.
Λογικά, θα γίνει κίνηση για ένα κεντρικό αμυντικό και κάτω από προϋποθέσεις ίσως να γίνει και 2η μεταγραφή.

Μιχάλης Παπαγεωργίου