Μπήκε με αλλαγή στο δεύτερο μέρος και βρέθηκε εκεί που έπρεπε τη στιγμή που έπρεπε για να σώσει τη Γιουνάιτεντ! Ο Έντινσον Καβάνι απέτρεψε την ήττα στο St. James’ Park και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για τους «κόκκινους διαβόλους» που βρέθηκαν σε αρκετά κακή βραδιά και έμειναν στο -7 από την τετράδα. Το χειρότερο παθητικό σε ένα έτος στην Πρέμιερ κατέγραψε η Νιούκαστλ που βρίσκεται στο -2 από τις θέσεις της σωτηρίας με τρία ματς περισσότερα από τη Γουότφορντ…
Με τον Ραφαέλ Βαράν να έχει επιστρέψει έπειτα από τις αρχές του Νοέμβρη, αλλά τον Λίντελοφ ν’ απουσιάζει έχοντας νοσήσει από κορονοϊό, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε το πρώτο σοβαρό της λάθος να τιμωρείται και τη Νιούκαστλ να σκοράρει από την πρώτη της πολύ καλή στιγμή στο ματς.
Ο Βαράν δεν πρόσεξε ποτέ τον Λόνγκσταφ που του έκλεψε τη μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Σεντ Μαξιμέν από αριστερά τροφοδοτήθηκε, έφερε στο δεξί και έκανε εξαιρετικό σουτ παρά το γεγονός πως δεν είχε ισορροπία, για το 1-0 στο 7ο λεπτό!
Ο Ράσφορντ από δεξιά είχε επωμιστεί την ευθύνη να στείλει μπάλες με απειλή προς την εστία του Ντουμπράβκα, ωστόσο, η Γιουνάιτεντ δεν είχε κάνει τίποτα στο πρώτο 20λεπτο για ν’ ανησυχήσουν οι «καρακάξες». Ίσα – ίσα ο Ντε Χέα χρειάστηκε να παρέμβει σε ένα μακρινό σουτ του Σέλβεϊ που ξέρει πολύ καλά πως να κάνει τους τερματοφύλακες να τρομάξουν. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να περιορίσει το χώρο δράσης κοντά στα καρέ της Νιούκαστλ κλείνοντας τους αντιπάλους της, όμως απέτυχε να φτιάξει οποιαδήποτε καλή στιγμή για γκολ. Στο 38′ ο Καλούμ Γουίλσον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έχοντας βρεθεί όμως σε θέση οφσάιντ και λίγο πριν την ανάπαυλα αντικαταστάθηκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού.
Ο Ράνγκνικ στο δεύτερο μέρος πέρασε στο ματς τους Φρεντ και Καβάνι αντί των Γκρίνγουντ και Φρεντ που δεν είχαν βοηθήσει, ο Σεντ – Μαξιμέν με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου έχασε μεγάλη ευκαιρία με αδύναμο σουτ και οι «κόκκινοι διάβολοι» έπρεπε να βρουν κάτι να τους ξυπνήσει και να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι. O Κριστιάνο άρχισε να βγάζει νεύρα, κλώτσησε τον Φρέιζερ και ευτυχώς για εκείνον πήρε μόνο κίτρινη και στο 71′ τη λύση για την ομάδα του Ράνγκνικ έδωσε ο Καβάνι!
Ο Matador που είχε περάσει με αλλαγή, σκόραρε για το 1-1 με διπλή προσπάθεια από σέντρα του Ντάλοτ. Το γκολ αυτό κάθε άλλο παρά δίκαια ήρθε για το κλαμπ του Μάντσεστερ και ήταν το 80ο που δέχεται η Νιούκαστλ μέσα στο 2021, έχοντας το μεγαλύτερο παθητικό σε ένα ημερολογιακό έτος στα χρονικά της Πρέμιερ Λιγκ! Η Γιουνάιτεντ δεν είχε διάρκεια στην πίεση που ήθελε ν’ ασκήσει, ενώ, ο Σεντ – Μαξιμέν σε μια κάκιστη εξέλιξη για τις «καρακάξες» αποχώρησε κι αυτός με πρόβλημα τραυματισμού.
Στο 89′ ο Τζέικομπ Μέρφι είχε δοκάρι, με τον Ντε Χέα ν’ απομακρύνει και την προσπάθεια του Αλμιρόν από το ριμπάουντ με τον κόσμο στο γήπεδο να κρατάει την ανάσα του και να μην μπορεί να πανηγυρίσει! Κάπως έτσι παρέμεινε το 1-1 μέχρι τέλους…