Στην περσινή χρονιά ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιάσει με το κυπριακό στοιχείο που είχε στην ομάδα του, με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές της ομάδας να είναι στους πρωταγωνιστές της ομάδας. Συνολικά οι «μαυροπράσινοι» χρησιμοποίησαν 12 Κύπριους στην περσινή χρονιά με τους 7 από αυτούς να αποτελούν βασικά μέλη της ομάδας.
Οι Ανδρέου, Ζαχαρίου, Σωτηρίου, Ψάλτης, Μιχαήλ, Πεχλιβάνης, Κυριάκου ήταν από τα βασικότατα μέλη της ομάδας έχοντας συνολικά 13142 λεπτά συμμετοχής στο περσινό πρωτάθλημα. Πέραν των προαναφερθέντων χρόνο συμμετοχής είχαν πάρει και οι Χαραλάμπους, Ευτυχίδης, σε ικανοποιητικό βαθμό ενώ ένα παιχνίδι αγωνίστηκαν οι Λούκας Ανδρέου, Βενιζέλος και Ηρακλέους.
Φέτος τα πράγματα είναι αντίθετα καθώς οι Ανδρέου, Ζαχαρίου, Σωτηρίου, Ψάλτης, Μιχαήλ έχουν αποχωρήσει από την ομάδα. Οι Πεχλιβάνης και Κυριάκου συνεχίζουν να βρίσκουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στην βασική ενδεκάδα όντας οι μόνοι που το κάνουν συχνά. Οι νεαρότεροι Χαραλάμπους και Ευτυχίδης αποτελούν επιλογές κυρίως από τον πάγκο παίρνοντας όμως και αυτοί σημαντικό χρόνο. Λιγότερος χρόνος για τον Μουκτάρη που αποτελεί εναλλακτική λύση περισσότερο ενώ μόλις μια φορά είδαμε τους Χριστοδούλου και Φώτη.

Αριστείδου Μιχαήλ