Πέντε κρούσματα στο χώρο του ποδοσφαίρου ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας. Τα δύο αφορούσαν τον Απόλλωνα (ένας ποδοσφαιριστής) και τρία την ΠΑΕΕΚ (όλα για ποδοσφαιριστές). Αργότερα προέκυψε και η είδηση για πέντε θετικά κρούσματα στη Δόξα.
Δεν είναι τυχαίο που τα νέα κρούσματα, ήρθαν σε μια… νεκρή περίοδο αφού πέραν του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας που αγωνίστηκαν την Κυριακή, οι υπόλοιπες ομάδες είχαν παραχωρήσει ολιγοήμερη άδεια.
Οι ποδοσφαιριστές βγήκαν από τις καθημερινές τους συνήθειες, αρκετοί ξένοι μετέβηκαν στις χώρες τους και αυτό είναι κάτι που αναπόφευκτα αυξάνει τον κίνδυνο, χωρίς να σημαίνει ότι έκαναν κάτι κακό.
Τα δέκα κρούσματα από τις ομάδες της Α’  Κατηγορίας σε συνδυασμό με τα 1.925 κρούσματα που καταγράφηκαν, τη Δευτέρα στη χώρα μας είναι κάτι που προκαλεί προβληματισμό. Η εξάπλωση του ιού αποτελεί γεγονός και όλοι θα πρέπει να είναι προσεχτικοί για να μην έχουμε περαιτέρω απρόοπτα με έξαρση κρουσμάτων στις ομάδες, που θα εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αλλά και για να μην προκύψουν μέτρα που θα… κλείσουν τα γήπεδα στους θεατές.