Σε θέση αναμονής, παραμένει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Οι πληροφορίες που συλλέξαμε θέλουν  την ΚΟΠ να σκέφτεται τα ακόλουθα σενάρια, εν όψει της 15ης αγωνιστικής.
1. Να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια, μέχρι να λάβει απόφαση που θα κρίνει τους αγώνες στην ολότητα τους. Λόγω του ότι οι ανακοινώσεις θετικών κρουσμάτων, είναι πλέον γεγονός και σε τακτό χρονικό διάστημα, ενδεχομένως αν λάβει απόφαση να ανατραπεί μέρα με τη μέρα.
Δηλαδή, αν αποφασίσει να αγωνιστούν οι ομάδες που δεν έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων πιθανόν να αλλάξει το σκηνικό με την έξαρση που παρατηρείται.
2. Να αναβληθεί όλη η αγωνιστική. Κάποια διοικητικά στελέχη της ΚΟΠ, θεωρούν την απόφαση αυτή σαν την πλέον ενδεδειγμένη, αφού με αυτό τον τρόπο θα βρεθεί στη συνέχεια μία ημερομηνία για όλους τους αγώνες.
Την θέση της ομοσπονδίας, περιμένουν και οι ομάδες που παρόλο ότι δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση, εντούτοις οι δικές μα πληροφορίες, θέλουν τις περισσότερες να θεωρούν καλύτερο σενάριο την αναβολή όλης της αγωνιστικής παρά κάποια παιχνίδι που μέχρι στιγμής δεν θα διεξαχθούν όπως το ΟλυμπιακόςΑΕΚ και το ΑνόρθωσηΆρης.
Η μπάλα όμως, βρίσκεται στην κατοχή της ΚΟΠ.