Το βλέπει περίπου σαν… πέναλτι. Και έτσι το αντιλαμβάνονται και οι αντίπαλοι που ξέρουν ότι θα έχουν μπελάδες. Ο Γουόρντ – Πράους σκόραρε ξανά με εκτέλεση φάουλ και κυνηγάει τον κορυφαίο, Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Ο Άγγλος χαφ και αρχηγός της Σαουθάμπτον ήταν εκείνος που προσωρινά ισοφάρισε για την ομάδα του στο ματς της Τετάρτης απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο Selhurst Park, προτού ο Μπρόγια βάλει μπροστά τους «αγίους» και τελικά ο Τζόρνταν Αγιού διαμορφώσει το τελικό 2-2.
Ο Τζέιμς Γουόρντ – Πράους αυτή τη στιγμή είναι από τους καλύτερους εκτελεστές στατικών φάσεων για απευθείας μεταφορά της μπάλας προς την εστία και έχει καταφέρει να κινείται σε τροχιά… προς την απόλυτη κορυφή.
Έχει σκοράρει 11 φορές με εκτελέσεις φάουλ στην Premier League, είναι πίσω μονάχα από τους Τιερί Ανρί και Τζιανφράνκο Τζόλα (από 12), ενώ, φυσικά πρωτοπόρος ακόμα είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.
Με το μαγικό δεξί του πόδι είχε σταματήσει στα 18 γκολ από στατική φάση στο κορυφαίο πρωτάθλημα και κανείς δεν έχει καταφέρει να τον πλησιάσει περισσότερο από τους Τζόλα και Ανρί (που πλέον φυσικά έχουν σταματήσει), με τη μοναδική απειλή να είναι ο Τζέιμς Γουόρντ – Πράους και ασφαλώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Ο CR7 ακόμα δεν έχει σκοράρει με τον συγκεκριμένο τρόπο στην επιστροφή του στην Premier Ligk και είναι κι εκείνος στα 11 μαζί με τους Σεμπάστιαν Λάρσον και Λορέν Ρομπέρ.