Μετά την τελευταία βασική προπόνηση (σήμερα Πέμπτη) πριν το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Απόλλων, ξεκαθάρισε το σκηνικό στο ΑΠΟΕΛ.
Εκτός απροόπτου ( ακολουθεί η προπόνηση της Παρασκευής) τα αγωνιστικά δεδομένα δεν αναμένεται να αλλάξουν.
Ο Λουντέμο χάνει οριστικά τον αγώνα του Σαββάτου και αναμένεται να είναι έτοιμος στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Εκτός και οι δύο τιμωρημένοι Τσεπάκ-Σάβιτς και μέσα οι άλλοι ποδοσφαιριστές.
Ζητούμενο για το Σωφρόνη, να βρει την ιδανική 11άδα προκειμένου να οδηγήσει την  ομάδα του στη διαφεύγουσα εδώ και τρεις αγωνιστικές νίκη.
Ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένος να προβεί σε κάποιές αλλαγές, συγκριτικά με τον Ολυμπιακό. Δεξιά, αντί του Τσεπάκ, προβλέπεται να πάρει φανέλα βασικού ο Θεοδώρου ενώ αντί του Σάβιτς αναμένεται να παίξει ο Βινίσιους.
Στη μεσαία γραμμή, το ερώτημα είναι αν θα παίξει ο Νταουσβίλι από την αρχή ή θα επιλέξει άλλο παίκτη σαν ανασταλτικό χαφ.
Έχει πάντως την ευχέρεια να φτιάξει 3άδα στη μεσαία γραμμή με Σόουζα-Ντανίλο-Ντε Βινσέντι.
Στην επίθεση, επίσης υπάρχουν ερωτηματικά. Ο Κβιλιτάια προπονείται κανονικά όμως αναμένεται να μείνει στον πάγκο.
Όσον αφορά τον Μάγκλιτσα, δεν αποκλείεται να πάρει φανέλα βασικού όπως επίσης δεν αποκλείεται να μείνει η ίδια 3άδα όπως με τον Ολυμπιακό με Νατέλ στην κορυφή και τους Ντογκαλά-Οκριασβίλι στα δύο επιθετικά άκρα.