Ο παλιός άσος των Κυπριακών γηπέδων και νυν προπονητής ο οποίος φόρεσε την φανέλα και της ΑΕΛ και της Ομόνοιας Λοίζος Κακογιάννης μίλησε στο balla.com.cy για το ντέρμπι του Τσιρείου.
Αν χάσει η ΑΕΛ χάνεται;
«Σίγουρα. Είναι που είναι σε πιο δύσκολη βαθμολογικά θέση από την Ομόνοια, μια ήττα θα την φέρει όχι μόνο μακριά από τις πρώτες θέσεις αλλά θα δυσκολέψουν πολύ και τα πράγματα για την πρώτη 6άδα».
Θεωρείς ότι ισχύει το ίδιο και για την Ομόνοια;
«Ναι αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό γιατί αφενός η Ομόνοια προέρχεται από νίκες το τελευταίο διάστημα και έχει καλύτερη ψυχολογία σε σχέση με την ΑΕΛ που μετρά συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα, ενώ έχει και δύο παιχνίδια στο χέρι. Η ΑΕΛ έχει ένα παιχνίδι και αυτό είναι το ντέρμπι με την Ομόνοια. Παρόλα αυτά αν χάσει η Ομόνοια θα πρέπει να ξεχάσει τον μεγάλο της στόχο που είναι το πρωτάθλημα και να δει πως θα προλάβει 6άδα και Ευρώπη».
Υπάρχει φαβορί σε αυτό το παιχνίδι; «Όχι δεν υπάρχει φαβορί. Και οι δύο ομάδες καίγονται για τους βαθμούς της νίκης. Η Ομόνοια πέρασε αμφισβήτηση, όπως και η ΑΕΛ το τελευταίο διάστημα περνά μια κρίση, που φέρνει αμφισβήτηση. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Είναι δύο ομάδες με πολύ καλούς προπονητές. Η ομάδα που θα αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της θα είναι πιο κοντά στη νίκη».
Τι ξεχωρίζεις από την ΑΕΛ και τι από την Ομόνοια; «Θεωρώ ότι η ΑΕΛ είναι πιο ομάδα, αυτός μας έδειξε τα τελευταία χρόνια αλλά και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, είναι ομάδα συνόλου. Η Ομόνοια έχει κάποιες μονάδες που μπορούν να κάνουν την διαφορά μεσοεπιθετικά. Έχει και έναν Λέζιακς που ακόμα κάνει την ζημιά σε όλους τους αντιπάλους με τον ίδιο τρόπο με τις πλαγιοκοπήσεις του και δεν μπορούν να τον σταματήσουν».

Χρίστος Χρίστου