Κάθε χρόνο, η ίδια ιστορία. Κάθε χρόνο, η ίδια κουραστική ιστορία. Αναβολές αγώνων και ορισμοί τους σε μεταγενέστερο στάδιο. Μήνες αργότερα, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.
Η ομοσπονδία καλείται επιτέλους να βρει τη λύση και να σταματήσει μια και καλή αυτό το σκηνικό, το οποίο επαναλαμβάνεται και «πληγώνει» την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.
Θεωρώ πως το πρόβλημα με τις μη διαθέσιμες ημερομηνίες για τον ορισμό αγώνων που έχουν αναβληθεί, είτε από τη συμμετοχή ομάδων στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είτε λόγω καιρικών συνθηκών, δημιουργείται μέσα από την ίδια την προκήρυξη.
Το έχω γράψει και παλαιότερα και δεν θα σταματήσω να είμαι ενάντια στο… Πέμπτη- Δευτέρα. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ομάδες που παίζουν Πέμπτη στην Ευρώπη, πρέπει ο επόμενος αγώνας πρωταθλήματος να γίνει Δευτέρα, εκτός και αν ακολουθεί διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Σε όλη την Ευρώπη, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι ομάδες που αγωνίζονται Πέμπτη, ο επόμενος αγώνας τους στην Ευρώπη είναι Κυριακή. Γιατί να είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί; Γιατί να αναγκαζόμαστε να… στριμώξουμε τα δύο σπουδαιότερα ντέρμπι της αγωνιστικής σε μη βολικές ώρες και ημέρα Δευτέρα;
Αν είναι τόσο… ακραίο για τα δικά μας δεδομένο και μη υλοποιήσιμο αυτό που πρότεινα πιο πάνω, μπορεί να βρεθεί μια άλλη, μέση λύση. Να αγωνίζεται Δευτέρα μόνο η ομάδα που παίζει εκτός έδρας την Πέμπτη στην Ευρώπη.
Η ουσία είναι ότι αν αλλάξει αυτό το σκηνικό που υπάρχει με τις υποχρεώσεις των ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη, αυτόματα θα αυξηθούν και οι διαθέσιμες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή αγώνων που αναβάλλονται.
Λύσεις υπάρχουν, φτάνει οι αρμόδιοι να καθίσουν να σκεφτούν και να βάλουν πάνω από όλα το συμφέρον του κυπριακού ποδόσφαιρου. Φυσικά και πρέπει να βοηθά η ομοσπονδία τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη, αλλά όχι να φτάνει στο σημείο να βάζει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του πρωταθλήματος.

Ανδρέας Ανδρέου