«Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ξανά ιστορία». Αυτή η δήλωση του Τιμούρ Κετσπάγια, ήταν όλο το…ζουμί στην διάσκεψη τύπου που παρέθεσε στο Βλειγράδι, που σημείωσε πως τα δεδομένα με το 2008 έχουν αρκετές διαφορές, όταν η Ανόρθωση έφτασε πολύ κοντά στο να προχωρήσει στην επόμενη φάση των ομίλων, έστω και ως 3η.
Η ιστορία είναι εκεί γραμμένη, όπως και η ήττα από την ΠΑΕΕΚ όμως το περασμένο Σάββατο. Μία ήττα που εξέθεσε στην βαρωσιώτικη ομάδα, όλα τα αδύνατα σημεία της. Για ακόμη μία φορά στη φετινή σεζόν. Ωστόσο, όπως και κόντρα στην Γάνδη, πρέπει πάση θυσία να κάνει το βήμα και να παρουσιαστεί βελτιωμένη. Πρέπει να «εξαφανίσει» όλες τις αδυναμίες της για να έχει πιθανότητες για να φτάσει στην νίκη που ενδεχομένως να της δώσει και την πρόκριση. Η συμπαγής αμυντική λειτουργία, η απόλυτη συγκέντρωση αλλά και η εκμετάλλευση των ευκαιριών που θα βρει, είναι τα στοιχεία που μπορεί να την οδηγήσουν σε αυτή την μεγάλη, αν τα καταφέρει, επιτυχία. Με λίγα λόγια, πρέπει και επιβάλλεται να παρουσιαστεί κυνική.
Με τα δεδομένα που έχει ενώπιον του ο Τιμούρ Κετσπάγια, αναγκαστικά θα προβεί σε αλλαγές. Και αυτό διότι έχει την επιπλέον επιλογή του Αρτυματά για το χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και την απουσία του Ρισβάνη. Ο Αραγιούρι επανέρχεται στην 11άδα για να καλύψει το κενό, ενώ και ο Ντέλετιτς θα πάρει τη θέση στο δεξί επιθετικό άκρο. Οι υπόλοιποι αναμένεται να είναι οι Αντωνιάδης, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέια, Χουσμπάουερ, Ουάρντα, Πόποβιτς και Λάζαρος. Για τη θέση στην εστία, περισσότερες πιθανότητες έχει ο Τζουρ…

Κύπρος Εγγλέζος