Ο Εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου μίλησε με έντονο τρόπο στον ΣΠΟΡ FM 95 για τον ορισμό του ντέρμπι στις 26 Δεκεμβρίου.
Έκανε λόγο για τραγική απόφαση που πάρθηκε χωρίς ίχνος σεβασμού προς την Ομόνοια για να προκαλέσει προβλήματα στην Ομόνοια και να βοηθήσει άλλες ομάδες.

«Κράτησε μέρες το ζήτημα και είναι σοβαρό. Η απόφαση της ΚΟΠ να ορίσει το παιχνίδι 26 Δεκεμβρίου προκαλεί την Ομόνοια και τον κόσμο της και κάθε αντικειμενικό φίλαθλο που αγαπά το ποδόσφαιρο και έχει δίκαιη κρίση» είπε αρχικά.
Γιατί προκαλεί; «Με ετσιθελικό τρόπο, χωρίς λογική και χωρίς ίχνος σεβασμούς προς την Ομόνοια έλαβε η ΚΟΠ αυτή την τραγική για το ποδόσφαιρο απόφαση. Η ΚΟΠ επέλεξε να συνεχιστεί ο αγώνας στην μοναδική ημερομηνία που απέρριψε η Ομόνοια καταθέτοντας και επιχειρήματα. Η ΚΟΠ δεν εφάρμοσε καμιά από τις άλλες εισηγήσεις μας που προστάτευαν τον ίσο και δίκαιο ανταγωνισμό. Η ΚΟΠ μας έκανε να νιώσουμε ότι δεν λειτουργεί σαν η διοργανώτρια αρχή που φροντίζει για τον ίσιο συναγωνισμό, αλλά έδειξε ότι ήθελε να προκαλέσει προβλήματα στην Ομόνοια και να απλώσει χείρα βοηθείας σε άλλη ομάδα ή άλλες ομάδες».
*«Ακυρώνεται η μοναδική περίοδος που είχαν να ξεκουραστούν. Είναι δικαιολογημένη η απογοήτευση των παικτών μας καθώς σημαίνει το ότι ούτε αυτές τις μέρες δεν θα ξεκουραστούν. Να κάνω και μια παρένθεση και να πω ότι θέλω  να ακούσω την στάση του ΠΑΣΠ, κόπηκε η μοναδική άδεια των παικτών και θα κάνουν Χριστούγεννα στο ξενοδοχείο και θα εξαναγκαστούν να αγωνιστούν χωρίς ανάσα. Το δεύτερο είναι ότι ζητάμε επίσημα από τους ομοσπονδιακούς να μην καλέσουν τους παίκτες τις υποχρεώσεις τω Εθνικών ομάδων τον ερχόμενο Μάρτιο για να ξεκουραστούν και να μην διακινδυνέψουν τραυματισμούς».
*«Έχουμε έξι αγώνες σε 20 μέρες, ένα ματς σε κάθε περίπου τρεις μέρες. Το ΑΠΟΕΛ θα δώσει τέσσερα ματς σε 20 μέρες, ένα κάθε πέντε μέρες και αυτό είναι άδικο για την ομάδα μας. Αυτό η ΚΟΠ το γνωρίζει πολύ καλά. Είμαστε η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια στην σεζόν και οι παίκτες μας αγωνίζονται ανελλιπώς από τον Ιούλιο και είναι και στελέχη των εθνικών ομάδων. Με την απόφαση να παίξουμε στις 26 Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι η ομάδα μας θα παίζει ασταμάτητα από Ιούλιο μέχρι Μάιο. Ούτε τους διεθνείς παίκτες δεν σεβάστηκε η ΚΟΠ».
Στις επαφές με την ΚΟΠ αναφέρατε αυτό το πρόβλημα; «Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Θα πω τι προηγήθηκε αυτής της απόφασης που προκαλεί την Ομόνοια. Να γίνει κατανοητό από όλους ότι σύμφωνα με την προκήρυξη ο  αγώνας έπρεπε να συνεχιστεί στην αμέσως επόμενη Τετάρτη και η ΚΟΠ δεν όρισε το παιχνίδι λόγω μη διαθεσιμότητας του γηπέδου. Η ευθύνη ανήκει στην γηπεδούχο ομάδα που είναι το ΑΠΟΕΛ. Ζητήσαμε να οριστεί το ματς 1η Δεκεμβρίου είτε στο ΓΣΠ είστε σε άλλο γήπεδο. Η ΚΟΠ αντιπρότεινε να γίνει το ματς 18 Δεκεμβρίου και να μεταφερθούν οι αγωνιστικές και εμείς το δεχθήκαμε. Στην πορεία άλλαξε η στάση της ΚΟΠ και μας πρότεινε την 26 Δεκεμβρίου».
Αντέδρασαν άλλα σωματεία για την μεταφορά αγώνων, είναι αλήθεια αυτό; «Απλά μάθαμε ότι άλλαξε η στάση της ΚΟΠ και μας πρότεινε την 26η Δεκεμβρίου., Ενδεχομένως και να ισχύει αυτό αλλά δεν έχει καμιά σημασία».
Εσείς τι προτείνατε στην συνέχεια; «Ως εναλλακτική προτείναμε την 16η Φεβρουαρίου. Ωστόσο η ΚΟΠ δεν το αποδέχθηκε αυτό. Ακολούθως εισηγηθήκαμε την 20η Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι δύο παίκτες μας που ήταν στην αρχική 11άδα του διακοπέντα αγώνα θα είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική τους και θα τους αντικαθιστούσαμε και αναφέρομαι στον Ουζόχο και στον Σέχου. Ήμασταν διατεθειμένοι να βοηθήσουμε με αυτό το κόστος που θα είχαμε. Αυτό το προτείναμε για να ξεκουραστούν οι παίκτες μας κάποιες μέρες. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ από το ΑΠΟΕΛ. Εδώ να σημειώσουμε ότι χθες μας κάλεσε η ΚΟΠ στα γραφεία της και διαπιστώσαμε ότι μόνο εμάς κάλεσε και όχι το ΑΠΟΕΛ σε μια συνάντηση που αφορούσε και την αντίπαλη ομάδα. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ετσιθελικά η ΚΟΠ όρισε τον αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου. Νιώθουμε ότι ήθελαν να μας προκαλέσουν προβλήματα και να μην διεκδικήσουμε τους στόχους μας επί ίσοις όροις. Δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε την στάση της ΚΟΠ και την απόφαση και ούτε διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν επιχειρήματα για να μας αλλάξουν αυτό που νιώθουμε».
Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η απόφαση; «Είναι κάτι που θέλουμε να κατανοήσει ο κόσμος. Η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη, η Ομόνοια έπρεπε να πάρει το παιχνίδι με 3-0 αλλά δεν θέλουμε να παίρνουμε βαθμούς με αυτό τον τρόπο. Γι’ αυτό προτείναμε εναλλακτικές λύσεις. Σύμφωνα με τη προκήρυξη την ευθύνη για την μη διεξαγωγή την φέρει η γηπεδούχος ομάδα καθώς η έδρα της δεν ήταν διαθέσιμη την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Η προκήρυξη μας έδινε τους τρεις βαθμούς αλλά εμείς προτείναμε άλλες λύσεις».
Το γήπεδο δεν είναι δικό σας, ούτε του ΑΠΟΕΛ το ενοικιάζετε: «Εφόσον δηλώσεις μια έδρα φέρεις την ευθύνη να είναι διαθέσιμη για όλα τα παιχνίδια. Είναι δική σου ευθύνη. Στην προκειμένη η ευθύνη ήταν του ΑΠΟΕΛ, ούτε της ΚΟΠ, ούτε της Ομόνοιας. Η προκήρυξη δεν λέει ότι εξαιρείτε αν έρθει ο Πάπας στην Κύπρο.
Τι θα κάνετε από δω και μπρος; «Στο τέλος θυματοποιηθήκαμε. Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν διαφυλάσσεται ο ίσος ανταγωνισμός, αλλά πλήττει την μια ομάδα και ευνοεί την άλλη και θα πρέπει η ΚΟΠ να κάνει το αυτονόητο να εφαρμόσει την προκήρυξη».