Δεν ήταν ιδανικό το ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της ΑΕΛ που γνώρισε την ήττα και παρέμεινε για έκτο συνολικά παιχνίδι χωρίς να σκοράρει και έβδομο χωρίς νίκη.
Ο Ελλαδίτης τεχνικός παρέταξε στο γήπεδο ένα σχηματισμό (4-2-3-1) ο οποίος δεν της βγήκε στο α’ ημίχρονο, με τους Μαΐντεβατς και Τσέποβιτς να μην μπορούν να βρουν τους χώρους μέσα από συνδυασμούς. Ο Ελλαδίτης άλλαξε αρκετές φορές τα επιθετικά άκρα, τα οποία αποτελούσαν οι Άντονι Γεωργίου και Μαΐντεβατς, χωρίς όμως να βρεθεί η λύση, αφού και ο Μάζουρεκ δεν μπόρεσε να προσφέρει από τον άξονα εξ’ ου και η μεταφορά του στα άκρα στην πορεία του αγώνα.
Η είσοδος του Τσάβες και του Παπαφώτη μετά την ανάπαυλα έκαναν κάπως καλύτερη την ΑΕΛ, που έπαιξε σε… υποφερτά επίπεδα όμως σε μεγάλο μέρος του β’ ημιχρόνου ήταν ακίνδυνη, παρά την κατοχή. Κάτι που μας… συνήθισε στα τελευταία παιχνίδια.
Ο Ελλαδίτης χαρακτήρισε στη διάσκεψη τύπου σοβαρές της απουσίες των Ριέρα, Τόρες, Έουλερ, Πελέ και Μαζάν και λογικό άλλωστε, αφού πρόκειται για ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα.
Η ουσία είναι πως η ΑΕΛ χρειάζεται βελτίωση άμεσα. Πρέπει να βρει και δίχτυα και χρειάζεται επειγόντως ένα καλό αποτέλεσμα, διότι ούσα «κολλημένη» στους 12 βαθμούς, οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της περιόδου, όλο και απομακρύνονται…
*Στα θετικά από το παιχνίδι στην Πάφο, η παρουσία του Άγγελου Ανδρέου που μάλιστα είχε και ένα πολύ καλό σουτ στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Κύπρος Εγγλέζος