Ιβάν Τρισκόφσκι και Ματ Νταρμπισάιαρ έχουν σκοράρει συνολικά 14 τέρματα μέχρις στιγμής στο πρωτάθλημα. Οκτώ ο αρχηγός, ο οποίος εδώ και πέντε παιχνίδια μάλιστα δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα κι άλλα έξι ο Άγγλος, που με το καρέ που πέτυχε στο Μακάρειο επί της Δόξας, έφτασε συνολικά τα έξι γκολ.
Το εντυπωσιακό είναι πως οι δυο τους, έχουν σκοράρει μαζί περισσότερα τέρματα απ’ όσα πέτυχαν οκτώ ομάδες στο πρωτάθλημα! Ο Άρης έχει 13 γκολ, η Ομόνοια και η Δόξα από 11, ο Ολυμπιακός 9, το ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ από 12, η ΠΑΕΕΚ 10 κι ο Εθνικός 8!
Η… ομάδα «Ιβάν-Ματ» έχει σκοράρει όσα γκολ ολόκληρη η Πάφος FC και οι μοναδικές που την ξεπερνάνε, είναι ο Απόλλωνας με 21 και η Ανόρθωση με 15!
Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό αυτό το στατιστικό στοιχείο, που καταδεικνύει τη δύναμη πυρός της επιθετικής γραμμής της ΑΕΚ. Το σημαντικό για την ομάδα της Λάρνακας είναι ασφαλώς να αυξηθεί αυτός ο αριθμός, με τον «Τρίσκο» να επανέρχεται στα γκολ και τον Ματ να δίνει συνέχεια σ’ αυτό που ξεκίνησε στο Μακάρειο. Ιδιαίτερα αν το καταφέρουν στο επικείμενο ντέρμπι με την Ομόνοια, θα ‘ναι οπωσδήποτε το καλύτερο σενάριο για την ΑΕΚ!

Ανδρέας Βεντούρης