Η Euroleague δεν προχώρησε σε αναβολή και έτσι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (21:00, Novasports Prime) έχοντας πολλές απουσίες.
Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, όμως η Euroleague δεν επέλεξε τον δρόμο της αναβολής, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις και, κατά συνέπεια, το ματς στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί κανονικά (21:00, Novasports Prime).
Έτσι, το «τριφύλλι» θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Λιθουανούς με τους Πέρι, Μέικον, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Οκάρο, Παπαγιάννη, Καββαδά και τους νεαρούς Μαντζούκα – Αβδάλα, ενώ δεν θα βρίσκεται στο γήπεδο ο Δημήτρης Πρίφτης. Επιπρόσθετα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να… αντιμετωπίσει και την μαζική μείωση των φιλάθλων (μετά τα μέτρα της κυβέρνησης), οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι «πράσινοι» πρέπει να ξεπεράσουν πολλά «εμπόδια» για να κερδίσουν.
«Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κοιτάξουμε καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, το πρώτο μέλημα μπορεί να μην είναι το μπασκετικό, αλλά η δουλειά όσων έχουμε μείνει στην ομάδα δεν είναι άλλη από το να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα παιδιά που είναι έτοιμα να αγωνιστούν. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προετοιμασία, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Βασίλης Σίμτσακ, που θα καθοδηγήσει τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ως head coach.
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα, Εμίλιο Πέρες και Τόμας Τραβίτσκι, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:
18:00 Ούνικς Καζάν – Εφές
20:00 Ερυθρός Αστέρας – Ζενίτ
21:30 Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα
*Αναβλήθηκαν τα παιχνίδια:
Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ
Αρμάνι – Άλμπα
Βιλερμπάν – Μπάγερν
Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ