Μπορεί ο Έμιλ Σμιθ Ρόου να μην βρίσκεται πλέον τακτικά στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ, έχοντας χάσει την θέση του από τον Μαρτίν Έντεγκααρντ, όμως διόλου φαίνεται πως έχει επηρεάσει το εν λόγω γεγονός τον επιτελικό μέσο της Άρσεναλ, που βάζει ένα γκολ ανά… ένα τέταρτο!
Πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της Άρσεναλ στην τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σμιθ Ρόου έχει σκοράρει εννέα φορές, δεν έχει βρει δίχτυα σε κανένα ματς σε δύο περιπτώσεις και αποτελεί μαζί με τον Μπουκάγιο Σάκα το δίδυμο που οδηγεί τους «κανονιέρηδες» στην 4η θέση του πρωταθλήματος.
Ωστόσο, ο Μικέλ Αρτέτα, αντιλαμβανόμενος την αγωνιστική άνοδο του Μαρτίν Έντεγκααρντ, επιλέγει να ξεκινάει τον Νορβηγό βασικό. Ούτε αυτό μπορεί όμως να επηρεάσει αρνητικά τον Σμιθ Ρόου, ο οποίος περνά στο ματς και αυτομάτως γίνεται… παράγοντάς του.
Απέναντι στη Νόριτς, ο «μικρός» το έκανε πάλι. Μπήκε στο 82’ και εννέα λεπτά μετά, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, όντας μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, μαζί με τον Τόμας Ροζίτσκι στον 21ο αιώνα, που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα ματς, ερχόμενος από τον πάγκο.
Αν το ξανακάνει, σαφώς και «γράφει» ιστορία. Προς το παρόν, έχει να λέει πως απέναντι σε Γουέστ Χαμ, Λιντς και Νόριτς, έχει αγωνιστεί στα 44 λεπτά κανονικής διάρκειας, από τα 270 που είναι διαθέσιμα.
Έχει σκοράρει σε όλα, δύο φορές με το «κακό» αριστερό και μία με το δεξί και μετρά πλέον ένα τέρμα ανά 15 λεπτά!