Επιστολή από την ομάδα φίλων της Πάφος FC στην ιστοσελίδα μας γύρω από το κεφάλαιο ενίσχυσης και την επανεγγραφή Βα στο ρόστερ.
Αναλυτικά:
Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του 2021, κοιτάζοντας την βαθμολογία είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει μεγάλη μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα και πολύ περισσότερο στην πρώτη πεντάδα που εξασφαλίζει έξοδο στην Ευρώπη.
Οι ομάδες που θα τα καταφέρουν είναι αυτές που θα μπορέσουν να πετύχουν τις περισσότερες νίκες. Στην εξίσωση της επιτυχίας μπαίνει και ο παράγοντας ενίσχυση στη μεταγραφική του Γενάρη διότι για να πετύχει τον στόχο της μια ομάδα είναι απαραίτητο να έχει και βάθος στο πάγκο. Μια δύσκολη μεταγραφική περίοδος αφού, πολύ δύσκολα βρίσκεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και πολύ δυσκολότερα ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα και να προσφέρουν αυτό το κάτι παραπάνω το συντομότερο δυνατό.
Η ΠΑΦΟΣ FC με τον αποχαιρετισμό του 2021 βρίσκεται στη πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα βαθμό πίσω από τη τέταρτη ΑΝΟΡΘΩΣΗ και ένα πάνω από ΑΠΟΕΛ και ΟΜΟΝΟΙΑ. Είναι σίγουρο ότι θα παλέψει με αυτές τις ομάδες για μια θέση στην εξάδα. Θεωρείται δεδομένη επίσης η ενίσχυση της ομάδας. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ακουστεί κάτι συγκεκριμένο. Στον πρώτο αγώνα του 2022 η ΠΑΦΟΣ υποδέχεται την ΟΜΟΝΟΙΑ στο Στέλιος Κυριακίδης και ο συγκεκριμένος αγώνας μπορεί να χαρακτηριστεί τελικός αφού τα παιχνίδια ομάδων με τους ίδιους στόχους θεωρούνται παιχνίδια έξι βαθμών. Αν λάβουμε υπόψη και τη δεδομένη απουσία του Σεμέδο για το Κόπα Άφρικα καθώς και τον τραυματισμό του Μπεριγκό, η άμεση ενίσχυση της ομάδας με τουλάχιστον ένα ποιοτικό και ετοιμοπόλεμο επιθετικό είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη.
Είναι απορίας άξιον ότι η ομάδα της ΠΑΦΟΥ διαθέτει ένα τέτοιον ποδοσφαιριστή και τον έχει παροπλισμένο (τιμωρημένο) και δεν δείχνει διάθεση να τον ξαναγράψει στο ρόστερ. Ο ποδοσφαιριστής αυτός είναι ο Βα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει τις ικανότητες του και θεωρείται από τους καλύτερους επιθετικούς που αγωνίζονται στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Είναι ετοιμοπόλεμος, δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και διαθέτει επίσης αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να προσφέρει τα μέγιστα.
Το να αφήνεις παροπλισμένο ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή επειδή έπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα λόγω καθυστερημένης επιστροφής του από την Αφρική και να συνεχίζεις να τον κρατάς τιμωρημένο χωρίς μάλιστα να έχεις καταφέρει να βρεις ένα άξιο αντικαταστάτη του, είναι σαν να τιμωρείς την ίδια σου την ομάδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι διαφορές λύνονται με το λεγόμενο win – win situation. Μια κατάσταση δηλαδή στην οποία βγαίνουν κερδισμένες κι οι δύο πλευρές. Αντί να τραβά το σχοινί ο ένας από την μια και άλλος από την άλλη και στο τέλος να χάσουν και οι δύο πλευρές, βάζουν και οι δύο νερό στο κρασί τους και δεν βγαίνει κανένας χαμένος.
Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη την προσφορά του και το ότι ο Βα δεν έχει ιστορικό τραυματισμών και το ποσοστό χρόνου συμμετοχής του σε σχέση με τους αγώνες που θα μπορούσε να αγωνιστεί είναι πολύ ψηλό, τότε η τιμωρία του μπορεί να χαρακτηριστεί εξουθενωτική και η επιστροφή του επιβάλλεται. Ας μην ξεχνάμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που ήρθαν στη ΠΑΦΟ με πολύ ψηλά συμβόλαια και δεν πρόσφεραν είτε διότι είχαν συχνά τραυματισμούς είτε ήρθαν στην ομάδα για να κάνουν «τουρισμό». Βάζοντας το καλό της ομάδας υπεράνω κάθε εγωισμού θεωρούμε απαραίτητη την επανεγγραφή του Βα στο ρόστερ της ομάδας της ΠΑΦΟΥ.