Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να ανέδειξε με την ενδεκάδα που παρέταξε πως δεν αποτελεί προτεραιότητά του το Λιγκ Καπ και το ματς με την Λέστερ, όμως η Λίβερπουλ κατόρθωσε κόντρα σε κάθε προγνωστικό, αναλογικά με την εξέλιξη της αναμέτρησης, να πάρει την πρόκριση στους «4» του θεσμού, καταγράφοντας ένα ιστορικό…. ρεκόρ, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο.
Πρόκειται μόλις για την πρώτη φορά στον 21ο αιώνα, που η Λίβερπουλ κατορθώνει να παραμένει εντός όλων των θεσμών που συμμετέχει και για την επόμενη σεζόν. Διεκδικεί τον τίτλο της Premier League, κάνει το ίδιο με το Champions League, όπου τερμάτισε στην κορυφή του ομίλου με το «ιστορικό» 6/6, ούσα η πρώτη αγγλική ομάδα που το καταφέρνει και συνεχίζει στο FA Cup και στο Λιγκ Καπ.
Και αν για τα υπόλοιπα, η συμμετοχή της έμοιαζε δεδομένη, για το Λιγκ Καπ, δεν είναι ψέμα να πει κανείς πως βλέποντας την ενδεκάδα του Γιούργκεν Κλοπ για τον προημιτελικό κόντρα στην Λέστερ, η πρόκριση φαινόταν εξαιρετικά αμφίβολη.
Οι «κόκκινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά σε δύο περιπτώσεις, αρχικά μείωσαν και εν συνεχεία ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με τον Μιναμίνο και εν τέλει, πήραν την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι, χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Κέλεχερ που δήλωσε πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να αποκρούει κανείς πέναλτι στο… Άνφιλντ.
Το τελικό 5-4 στην «ρώσικη ρουλέτα» έστειλε την Λίβερπουλ στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ, σε «διπλά» παιχνίδια, στις 3 Ιανουαρίου και μία εβδομάδα αργότερα.
Εδώ που φτάσαμε, τόσο η ομάδα του Κλοπ, όσο και οι «κανονιέρηδες», η Τότεναμ και η Τσέλσι θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο. Ωστόσο, η επιτυχία της Λίβερπουλ είναι ήδη δεδομένη.
Βρίσκεται στην τετράδα ενός θεσμού που δεν την… αφορά όσο οι υπόλοιποι, εξακολουθεί να ξεκουράζει ποδοσφαιριστές όταν καλείται να αγωνιστεί και θα παραβρεθεί σε όλες τις διοργανώσεις που έλαβε μέρος με το ξεκίνημα και στη νέα σεζόν, για πρώτη φορά μετά το 1983-84. Μένει να δούμε τι θα κατακτήσει…