Τις δικές του εκτιμήσεις για τις δύο εξ΄ αναβολής αναμετρήσεις (ΟμόνοιαΑΕΛ και ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση) έκανε ο προπονητής της Αλκής Νεντίμ Τούτιτς, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας (balla.com.cy). Παράλληλα σχολίασε και τις υπόλοιπες ομάδες και έκανε πρόβλεψη για τη μάχη του τίτλου.
Πως περιμένετε τον αγώνα ΟμόνοιαΑΕΛ; «Προβλέπω ότι θα νικήσει η Ομόνοια. Δεν έχει άλλα περιθώρια για να χάσει βαθμούς, μετά την ήττα από τη Δόξα. Στον αγώνα της Κυριακής, έπαιξε πολύ καλά, βρήκε ευκαιρίες, όμως δεν πήρε αυτό που ήθελε. Ήρθε η ήττα και τώρα καλείται να αντιδράσει. Θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα αφού ο αγώνας θα γίνει στο ΓΣΠ. Η ΑΕΛ νίκησε με 3-0 τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό, όμως δεν έδειξε ότι είναι σε θέση να νικήσει Ομόνοια. Κόντρα στον Ολυμπιακό, δεν ήταν τόσο καλή όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης κάτι άλλο πολύ σημαντικό έχει να κάνει με το ότι και οι δύο ομάδες αγωνίζονται μόλις τρεις μέρες μετά τον τελευταίο τους αγώνα. Και αυτό είναι κάτι που είναι υπέρ της Ομόνοιας, η οποία έχει περισσότερες ικανές επιλογές στο ρόστερ. Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους, θα πρέπει να νικήσουν».
Τι προβλέπετε για το ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση; «Στα… χαρτιά η Ανόρθωση είναι το φαβορί. Όμως, η ΠΑΕΕΚ, παλεύει όλα τα παιχνίδια. Κανένας δεν περίμενε να κάνει αυτά τα αποτελέσματα μέχρι τώρα. Είναι δύσκολο όμως για την ΠΑΕΕΚ να έχει συνέχεια. Βλέπουμε ότι η Ανόρθωση, έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και πιστεύω ότι θα πάρει τη νίκη. Δεν θα είναι, όμως, εύκολος ο αγώνας».
Η Ομόνοια είναι η περσινή πρωταθλήτρια, όμως είναι μακριά από την πρώτη θέση. Μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος; «Γιατί όχι; Έχουν πολύ καλή ομάδα. Μια ήττα τους κράτησε πίσω, όμως δεν τελείωσε τίποτα. Αυτή η ήττα πιστεύω ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά για αυτούς τους δύο αγώνες. Θεωρώ ότι αν πάρει έξι βαθμούς κόντρα σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί πολύ κοντά στην κορυφή και θα είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα».
Υπάρχουν όμως ομάδες που έχουν δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα από την Ομόνοια μέχρι στιγμής… «Συμφωνώ. Μέχρι στιγμής, η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Όμως είδαμε τι έπαθε στην έδρα της από την Πάφος FC. Είναι πολλοί που λένε ότι η ΑΕΚ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά αυτές οι ήττες μπορούν να σου στερήσουν το δρόμο προς το πρωτάθλημα. Και άλλες χρονιές ήταν στις πρώτες θέσεις τέτοια περίοδο, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερνε. Θα πρέπει να είναι προσεχτικοί για να μην κάνουν το ίδιο λάθος όπως με τα προηγούμενα χρόνια. Θα ήθελα να πω και για τον Άρη. Για μένα, δεν είναι έκπληξη η πορεία του. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δουλεύει πολύ καλά με τον Λιάσο Λουκά. Μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε».
Ποια η άποψη σας για το φετινό ΑΠΟΕΛ; «Ανέβηκε αρκετά το τελευταίο διάστημα. Παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά δεν παίρνει τα αποτελέσματα. Αν δεν νικήσει την Ομόνοια, θα δυσκολευτεί να μπει στην 6άδα. Για να έχει ελπίδες, θα πρέπει να νικήσει στο ντέρμπι. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Ανδρέας Ανδρέου