Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Χάρης Πογιατζής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΕΛ Ανδρέας Σοφοκλέους.
«Ο πρόεδρος της ΑΕΛ κάνει λόγο για κύκλωμα διαιτητών και αναφέρεται και σε ένα όνομα παράγοντα διαιτησίας. Λέει επίσης και για την δημοσιοποίηση της ενδοεπικοινωνίας του VAR. Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του για να τον καλέσουμε. Δεν κατάφερα ακόμα να επικοινωνήσω μαζί του, θα το δούμε και θα αποφασίσουμε. Οι καταγγελίες είναι γενικής φύσεως  και εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Πρέπει να μας πει πιο συγκεκριμένα πράγματα για κύκλωμα διαιτητών» είπε ο κ. Πογιατζής.
Τι καταγγέλλει για τον παράγοντα διαιτησίας ο κ. Σοφοκλέους; «Αναφέρει ότι ελέγχει ένα κύκλωμα. Είναι αόριστο, θέλουμε πολλές διευκρινήσεις για να προχωρήσουμε».

Ο κ. Πογιατζής αναφέρθηκε και στις καταγγελίες της Δόξας, του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου και στις καταγγελίες του Ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Χριστόφορου Τορναρίτη.

Για τις καταγγελίες της Δόξας για χειραγώγηση του αγώνα με την Ομόνοια στον α’ γύρο: «Ναι και κλείσαμε ραντεβού στην επόμενη συνεδρία να έρθουν οι ερευνόντες λειτουργοί να παραδώσουν το πόρισμα, να το μελετήσουμε και θα εκδώσουμε ανακοίνωση για το τι πρέπει να γίνει».
Έχετε μια προκαταρτική ενημέρωση;
«Όχι αποφεύγουμε να ρωτάμε οτιδήποτε τους ερευνώντας λειτουργούς για να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει παρέμβαση στο έργο τους».
Είναι ικανοποιημένοι από τα στοιχεία και τις καταθέσεις;
«Ούτε αυτό το ξέρουμε αλλά θα έχουμε μια συζήτηση όταν θα τους συναντήσουμε στην επόμενη συνεδρία μας την Τρίτη».
Όταν σας παραδοθεί το πόρισμα πως θα προχωρήσετε;
«Θα το μελετήσουμε και να δούμε πρώτα αν συμφωνούμε και τι εισηγήσεις θα γίνουν. Θα προχωρήσουμε όπως προβλέπει η νομοθεσία, αν υπάρχει ποινική-πειθαρχική δίωξη. Το περιμένουμε με ανυπομονησία γιατί είναι η πρώτη φορά που θα παραδοθεί ολοκληρωμένο πόρισμα και αυτό θα βοηθήσει σε μελλοντικές υποθέσεις. Δεν έχουμε ιδέα όμως το τι εμπεριέχει».
Πόσο καιρό θα χρειαστεί να το μελετήσετε;
«Μετά από 1-2 εβδομάδες θα ολοκληρωθεί η μελέτη του».
Για τις καταγγελίες Παπασταύρου; Πήρε παράταση το θέμα;
«Όχι δεν πήρε παράταση. Άρχισε επί προηγούμενης επιτροπής με έναν ερευνόντα λειτουργό. Έμεινε στάσιμο για καιρό και θεωρήσαμε να μην διορίσουμε άλλον. Ένα άτομο να διερευνήσει τόσο εύρος δουλειάς είναι δύσκολο. Αρχές Ιανουαρίου θα μας το παραδώσει όπως μας ενημέρωσε. Συνεχίζει το έργο του σιωπηρά και εργάζεται πυρετωδώς».
Για την αναφορά του κ. Τορναρίτη ότι η Επιτροπή έπρεπε να παρέμβει για χειραγώγηση του αγώνα με την ΑΕΛ. Τι λέτε γι’ αυτό;
«Αρχικά ο κ. Τορναρίτης είπε ότι θα προέβαινε σε καταγγελία. Ακολούθως μας είπε να το εξετάσουμε αυτεπάγγελτα. Εμείς πρέπει να κρίνουμε ότι υπάρχει υλικό προς εξέταση για να προχωρήσουμε αυτεπάγγελτα. Θα το εξετάσουμε την Τρίτη στην συνεδρία αλλά για να κάνει η επιτροπή επόμενα βήματα πρέπει να υπάρχει κάτι πιο απτό, εκτός και αν γίνει καταγγελία».