Στις νίκες επανήλθε η Ομόνοια, η οποία σε αγώνα για τη 12η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League, επικράτησε εντός έδρας του ΑΠΟΠ με 91-67 και πρόσθεσε το έβδομο ροζ φύλλο στον απολογισμό της. Για τους «πράσινους» κορυφαίος ήταν ο Νάθαν Κριλ που πέτυχε 31 πόντους, 4 τρίποντα, 14 ριμπάουντ και 4 ασίστ.
Στο 3′ οι δύο βολές του ΜακΚι έφεραν την ισοπαλία 8-8, με την Ομόνοια στη συνέχεια να φτιάχνει σερί 12 πόντων και στο 6′ με το τρίποντο του Σμιθ ήταν μπροστά 20-8. Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο ΑΠΟΠ μείωσε τη διαφορά κατά το ήμισυ (26-20).
Οι «πράσινοι» μπήκαν στη δεύτερη περίοδο με δύο τρίποντα από τους Πηλακούτα και Κριλ κι έτσι η διαφορά ανέβηκε ξανά σε διψήφιο αριθμό (32-20) στο 11′, ενώ ενάμιση λεπτό πριν από την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου έφθασε τους 18 (48-30). Το ημίχρονο έκλεισε με 50-34 υπέρ των γηπεδούχων.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της ομάδας της Λευκωσίας, η οποία πετυχαίνοντας 14 πόντους περισσότερους από το συγκρότημα της Πάφου (22 έναντι 8) ανέβασε τη διαφορά στους 30 πόντους (72-42).
Η Ομόνοια στο τέταρτο δεκάλεπτο σφράγισε την επιτυχία της, με τον ΑΠΟΠ να μειώνει κατά έξι πόντους και ως εκ τούτου οι γηπεδούχοι πήρε τελικά τη νίκη με σκορ 91-67.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-20, 50-34, 72-42, 91-67
ΕΑΣ Ομόνοια (Ντάνιελ Νέλσον): Σμιθ 22 (2), Μύθιλλος 6 (1), Φλουντ 16 (1), Πηλακούτας 12 (4), Κριλ 31 (4), Βατυλιώτης, Κωνσταντίνου, Καραμπατάκης, Πολυκάρπου, Παπαδημητρίου 4, Τσίντας
ΑΠΟΠ (Χάντι Ελ Χατζι): ΜακΚι 21 (2), Μόντερσον 24 (1), Χρίστου, Παναγίδης, Μάρτιν 20 (3), Κωστή 2, Σταύρου

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου

Κεραυνός-Απόλλων
19:30 / «Κώστας Παπαέλληνας» / YouTube KOK – Pilot Streaming
Ο Κεραυνός υποδέχεται στην έδρα του, «Κώστας Παπαέλληνας», τον Απόλλωνα, με αμφότερες τις δυο ομάδες να προέρχονται από επιτυχία και θέλουν να δώσουν συνέχεια. Η ομάδα του Στροβόλου έχει απολογισμό οκτώ νίκες και δύο ήττες. Από την πλευρά τους οι «γαλάζιοι» μετρούν πέντε νίκες και έξι ήττες. H αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΚΟΚ στο YouTube.

Πετρολίνα ΑΕΚΑχιλλέας Καϊμακλίου
19:30 / «Κίτιον» / CBF TV – Pilot Streaming
Στη Λάρνακα η Πετρολίνα ΑΕΚ παίζει με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου. Οι «κιτρινοπράσινοι» ψάχνουν για το τρίτο σερί ροζ φύλλο τους, έχοντας συνολικά εννέα νίκες και δύο ήττες. Οι φιλοξενούμενοι, που θέλουν επάνοδο στις επιτυχίες, έχουν απολογισμό τέσσερις νίκες και επτά ήττες. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το CBF TV στην ιστοσελίδα www.cbftv.net.

Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ-ΑΠΟΕΛ
19:30 / Αίθουσα Δήμου Αγίου Δομετίου / CBF TV – Pilot Streaming
Στον Άγιο Δομέτιο η τελευταία στη βαθμολογία Ύδρα Ασφαλιστική ΕΝΑΔ θα υποδεχθεί τον, εκ των πρωτοπόρων, ΑΠΟΕΛ. Οι γηπεδούχοι σε δέκα αγώνες έχουν μία νίκη και εννέα ήττες, ενώ ο απολογισμός για τους «γαλαζοκίτρινους», που κρατάνε το αήττητό τους για εφτά σερί αγώνες, είναι εννέα νίκες και δύο ήττες. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το CBF TV στην ιστοσελίδα www.cbftv.net.