Μετά την κακή εικόνα και το μεγάλο άγχος για τη νίκη κόντρα στην Γουλβς, η Σίτι έδειξε τρομερά ανανεωμένη και ορεξάτη για να φτάσει σε μεγάλο σκορ απέναντι στην Λιντς.
Κι ενώ ο Μαρσέλο Μπιέλσα κοιτούσε απορημένος τους παίκτες του να μην μπορούν να τα βάλουν με τους ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Καταλανός προπονητής σίγουρα απολάμβανε αυτό που έβλεπε. Μάλιστα, έσπασε και το ρεκόρ της Λίβερπουλ του Πεπ Γκουαρδιόλα καθώς η ομάδα του έφτασε και ξεπέρασε τα 500 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε 207 ματς υπό τις οδηγίες του νυν κόουτς, έναντι των 234 αναμετρήσεων που χρειάστηκαν οι «κόκκινοι» με τον Γερμανό προπονητή.
Στο 8ο λεπτό ο Φόντεν από το ριμπάουντ που πήρε έπειτα από προσπάθεια του Ρόδρι έκανε το 1-0, με τον Γκρίλις στο 13′ να έρχεται με κεφαλιά να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του από σέντρα του Μαχρέζ. Μάλιστα, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο γκολ για φέτος στο πρωτάθλημα από πλευράς του μεταγραφικού αποκτήματος που κόστισε 100 εκατομμύρια. Μάλιστα, ήταν το πρώτο του γκολ με κεφαλιά σε 109 συμμετοχές στο πρωτάθλημα! Με τη Σίτι να παίζει χαλαρά αλλά και πολύ εντυπωσιακά απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν ήξερε τι να κάνει, ήρθε και το 3-0 από τον Ντε Μπρόινε στο 33′ που πλάσαρε δυνατά και χαμηλά έχοντας βγει στον κενό χώρο από ωραία κάθετη του Ρόδρι.
Η Σίτι ήταν κυριαρχική, παντελώς άνετη, έπαιζε ποδόσφαιρο με το οποίο χαιρόταν ο κόσμος στο γήπεδο και με αυτό τον τρόπο τον αποζημίωνε για όσα άσχημα είχε παρουσιάσει το Σάββατο κόντρα στην Γουλβς και μπορούσε να συνεχίσει να διαλύει την Λιντς στον αγωνιστικό χώρο. Και το τέταρτο γκολ ήρθε εύκολα και γρήγορα στο δεύτερο μέρος με τον Μαχρέζ στο 48ο λεπτό. Είχε χώρο και χρόνο, μπροστά του οι Φίρπο και Γιορέντε κοιτούσαν και το σουτ του Αλγερνινού κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0. Στο 54′ ο Μαχρέζ σήκωσε, ο Γκουντογκάν που είχε περάσει με αλλαγή και είχε κάνει την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ στην κίνηση με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ και την Λιντς να τα έχει παντελώς χαμένα.
Τα «παγώνια» στο 55′ με τον Στιούαρτ Ντάλας είχαν δοκάρι σε πολύ όμορφο αριστερό σουτ μάλλον στη δεύτερη επίσκεψή τους στα καρέ του Έντερσον, ενώ, ο Φερναντίνιο πέρασε καταχειροκροτούμενος στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ρόδρι στο 55′, στην τελευταία του, όπως φάινεται, σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαχρέζ έφτασε στα 30 τέρματα σε 100 παιχνίδια της Πρέμιερ με τη φανέλα της Σίτι και φέτος έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ (10 δικά του και 3 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις συγκριτικά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Κι αφού ο Φόντεν στο 60′ ήταν λίγο πιο μπροστά στην πάσα πάρε – βάλε του Μαχρέζ για το πέμπτο γκολ που δεν μέτρησε, ήρθε ο «κεραυνός» του Ντε Μπρόινε στο 62′ με το δεξί να γράψει το 5-0 για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσουν οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ και βρήκε δίχτυα μέχρι και ο Στόουνς.
Ο Λαπόρτ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στο 74′ έχοντας προωθηθεί, ο Μελιέ απέκρουσε, έκανε το ίδιο και στο πρώτο πλασέ του Στόουνς με το δεξί, όμως, ο Άγγλος στόπερ πήρε κι άλλο ριμπάουντ και εκτέλεσε πολύ δυνατά με το αριστερό από πλάγια θέση για το 6-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα βρήκε στόχο και ο Νέιθαν Άκε με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Φόντεν για το 7-0 που είχε πλέον ντροπιάσει τα «παγώνια» και τον Μπιέλσα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, λίγο πιο κάτω από το 8-0 της Σίτι επί της Γουότφορντ από τον Μάρτη του 2019 στην Πρέμιερ Λιγκ, με εκείνη τη νίκη να παραμένει η μεγαλύτερη σε έκταση των «πολιτών» στο πρωτάθλημα.