Μπαίνει στο παιχνίδι αποφασισμένο το ΑΠΟΕΛ να πάρει τους τρεις βαθμούς μετά από δύο σερί ισοπαλίες. Το βλέπεις στο γήπεδο πως το δείχνει και το κυνηγάει. Από το πρώτο λεπτό μέχρι και το φινάλε, όταν ακόμη αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Τσεπάκ.
Δεν μπορεί όμως να τα καταφέρει, παρά την τεράστια προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Σωφρόνη Αυγουστή. Μία η αστοχία, μία το καθαρό μυαλό που έλειπε σε κάποιες περιπτώσεις και σε άλλες τόσες ο αντίπαλος τερματοφύλακας, του στέρησαν από το να πάρει προβάδισμα και να… ηρεμήσει.
Γιατί ήταν ένα παιχνίδι που είχε ένταση και μάλιστα αρκετή, και το δήλωσε ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων». Σε αρκετές περιπτώσεις κάποιες αποφάσεις εκνεύρισαν τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, όπως για παράδειγμα η φάση με τον Οκριασβίλι να προλαβαίνει πάνω στην γραμμή τη μπάλα και να είναι έτοιμος να σεντράρει, με τον β’ βοηθό να δείχνει ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή. Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως οι κάρτες που δέχθηκαν οι «γαλαζοκίτρινοι», πλην της κόκκινης, ήταν για διαμαρτυρίες…
Αγωνιστικά όμως ομιλούντες, ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιστροφές που η αλήθεια είναι πως βοήθησαν αρκετά. Ο λόγος για τους Ντε Βινσέντι, Οκριασβίλι και Σόουζα που πραγματικά, είχαν πολύ καλό παιχνίδι (σ.σ. για όσα αγωνίστηκε ο πρώτος). Ο Αργεντινός είχε πολύ καλή παρουσία και δημιουργικά, ενώ από την πλευρά του ο Οκριασβίλι είχε διάθεση. Ο Σόουζα ήταν ο… γνωστός Βραζιλιάνος ηγέτης, που μαζί με τον Νατέλ είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν νωρίτερα το σκορ. Αυτό όμως δεν έγινε, όμως πάλι καλά που ήταν και ο Καρώ για να σώσει τον βαθμό στο φινάλε. Κάτι που δείχνει τουλάχιστον ότι… αρνείται να χάσει, όντας αήττητο στις εφτά τελευταίες αναμετρήσεις.
Καταληκτικά, το ΑΠΟΕΛ ναι μεν βελτιώνεται, δεν χάνει, και παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται όλο και καλύτερο επιθετικά, όμως χρειάζεται να έρθουν και οι νίκες, γιατί οι προπορευόμενες ομάδες θα απομακρύνονται, ενώ και αυτές που ακολουθούν, έχουν την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από τη θέση την οποία και βρίσκεται…

Κύπρος Εγγλέζος