Ο Ντούσαν Κέρκεζ αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΛ με τον Βόσνιο τεχνικό να αφήνει πίσω του ένα πολύ καλό έργο και παρακαταθήκες για την συνέχεια. Ο Σερβοβόσνιος τεχνικός κατάφερε πολλά με την ΑΕΛ και δικαίωσε τον Ανδρέα Σοφοκλέους όταν τον Απρίλιο του 2018 τον προβίβαζε στην πρώτη ομάδα. Η ΑΕΛ με τον Ντούσαν Κέρκεζ στον πάγκο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και όλοι είχαν να λένε ένα καλό λόγο για την ομάδα.
Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα τίτλο με την ομάδα του, που τόσο ήθελε, αυτό του κυπέλλου το 2019. Το μεγάλο του όνειρο  ήταν να κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΛ κάτι που δεν κατάφερε. Στο μέλλον ίσως να έχει ξανά την ευκαιρία να επιστρέψει στην ομάδα, αφού η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου είναι αμοιβαία. Το γεγονός ότι επέλεξε να παραιτηθεί, ενώ είχε την στήριξη του Ανδρέα Σοφοκλέους λέει πολλά και για τον χαρακτήρα του,  αλλά και το πώς έχει συνδεθεί όλα αυτά τα χρόνια με την ομάδα της ΑΕΛ. Ο Ντούσαν Κέρκεζ ανάλαβε την ΑΕΛ σε μια δύσκολη περίοδο και κατάφερε να την φέρει ξανά σε πρωταγωνιστικά μονοπάτια. Ένα από τα σημεία στα οποία έχει αδικηθεί ο πρώην τεχνικός της ομάδας είναι από τους ίδιους τους φίλους της ΑΕΛ. Μιλάμε για την παρουσία τους στην κερκίδα, αφού η πορεία της ΑΕΛ σε συνάρτηση με την παρουσία των ΑΕΛιστών στην κερκίδα δεν ήταν παράλληλη.
Έχοντας ζήσει χαλεπούς καιρούς ως ποδοσφαιριστής με την ΑΕΛ, θα περίμενε και ο ίδιος περισσότερη έμπρακτη στήριξη από τους φίλους της ομάδας, ειδικά στο Τσίρειο. Είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην κάρτα φιλάθλου κάτι που απέτρεψε πολλούς φίλους της ομάδας να είναι παρών ενώ προφανώς θα το ήθελαν. Στον προπονητή Ντούσαν Κέρκεζ θα ταίριαζε μια γεμάτη Ανατολική με τον ίδιο στον πάγκο έτσι για να έχει να το λέει.
Πλέον ο Ντούσαν Κέρκεζ θα τραβήξει τον δρόμο του και ποιος ξέρει ίσως μια μέρα περάσει ξανά το κατώφλι του προπονητικού κέντρου της ομάδας.

Αριστείδου Μιχαήλ