Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Βόλο με 2-1 την Τετάρτη το βράδυ στη Λεωφόρο στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας και πήρε προβάδισμα, έστω και μικρό ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Το τριφύλλι πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είχε και πάλι πρωταγωνιστές τους Μακέντα και Αλεξανδρόπουλο και έφτασε σε ένα εύκολο 2-0.

Ο Βόλος όμως κατάφερε να μειώσει σχετικά γρήγορα σε 2-1 με τον Φερνάντες με αποτέλεσμα το γκολ αυτό να κόψει τα “φτερά” των πράσινων οι οποίοι εν συνεχεία πρόσεξαν πως θα διατηρήουν το υπέρ τους σκορ και όχι πως να βάλουν και τρίτο τέρμα.

Βέβαια το τελικό σκορ αδικεί τον Παναθηναϊκό που είχε περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα κόντρα στο Βόλο που σκόραρε στην πρώτη του τελική προς την εστία του Διούδη.

Με δύο αλλαγές ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση με το Βόλο καθώς παρά το γεγονός ότι ακολουθεί ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλησε να κάνει πολλές αλλαγές καθώς τον ενδιέφερε αρχικά να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στο Βόλο.

Ο 60χρονος τεχνικός επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Διούδη ο οποίος είχε να παίξει από το ματς των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα στο τέλος Σεπτεμβρίου ενώ επανέφερε στην ενδεκάδα και τον Παλάσιος αντί του Βιτάλ. Οι υπόλοιποι εννιά ήταν οι ίδιοι με τον Ρούμπεν Πέρεθ για δεύτερο σερί ματς να μένει στον πάγκο.

Γκολ: 25′ Μακέντα, 51′ Αλεξανδρόπουλος/56′ Φερνάντες

Κίτρινες: 37′ Μαουρίσιο/31′ Τσοκάνης, 20′ Μπαρτόλο, 48′ Ρίνερ

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (90′ Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69′ Πέρεθ), Αϊτόρ (78′ Βιτάλ), Παλάσιος (78′ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Γκιουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (46′ Ρομέρο), Ρινέρ, Τσοκάνη, Νίνη (74′ Σοάρες), Ρεγκατέν (82′ Ορόζ), Μπαρτόλο (46′ Φερνάντες), Τερεζίου (63′ Βοϊτκόφσκι), Φαν Βέερτ.