Ο Ιταλός μέσος της Τσέλσι μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, του Super Cup Ευρώπης και φυσικά του Euro με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, κατετάγη 3ος στη Χρυσή Μπάλα του 2021, με διαφορά από τον 4ο Καρίμ Μπενζεμά, αφήνοντας τους Μέσι και Λεβαντόφσκι να παλέψουν στις πρώτες δυο θέσεις.

Μαζί του, ο Ενγκολό Καντέ κατάφερε να συμπεριληφθεί στην πρώτη 5άδα, αφήνοντας από κάτω τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοχάμεντ Σαλάχ και Κιλιάν Μπαπέ.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 9 χρόνια που δυο μέσοι βρίσκονται στην κορυφαία 5άδα! Η αμέσως προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση, περιλαμβάνει ονόματα που κάνουν ακόμα πιο σπουδαίο το κατόρθωμα των χαφ της Τσέλσι.

Ήταν ο 3ος Τσάβι και ο 4ος Ινιέστα πίσω στο 2012, όταν είχαν συμπεριληφθεί στους πρώτους 5 του Ballon d’ Or και τώρα οι «μπλε» πήραν τη σκυτάλη από τους θρύλους της Μπαρτσελόνα, με τον έναν εξ αυτών φυσικά να βρίσκεται πλέον στο «τιμόνι» της ομάδας της Καταλονίας.

Παράλληλα, κατεγράφη η δεύτερη καλύτερη επίδοση από ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, μετά τον τερματισμό στην 2η θέση από τον Φρανκ Λάμπαρντ, πίσω στο 2005!