Την ευκαιρία να σημειώσει γκολ σε τρίτο συνεχόμενο ματς με την φανέλα της Φινλανδίας, απώλεσε στο 25ο λεπτό της συνάντησης απέναντι στην Βοσνία Ερζεγοβίνη ο Τίμο Πούκι, ο οποίος αστόχησε για πρώτη φορά με την χώρα του από τα έντεκα βήματα, και για… πρώτη σε δύο εκτελέσεις πέναλτι στην ίδια σεζόν!
Δύσκολη υπόθεση έχει αποδειχθεί η εκτέλεση πέναλτι για τους ποδοσφαιριστές της Premier League στο πρώτο εκ των δύο τριημέρων για τις εθνικές ομάδες. Μετά την αστοχία του Ζορζίνιο στο ματς της Ιταλίας με την Ελβετία στο 88ο λεπτό, και ο Τίμο Πούκι, μερικές ώρες μετά, δεν κατόρθωσε να δώσει το προβάδισμα στην Φινλανδία από τα έντεκα βήματα!
Πρόκειται μάλιστα για ένα πρωτοφανές γεγονός, αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι τώρα ο Πούκι δεν είχε χάσει ποτέ πέναλτι σε ματς της χώρας του, μετρώντας 4/4 επιτυχημένες προσπάθειες, και γκολ σε δύο διαδοχικά ματς.
Παρά ταύτα, ο επιθετικός της Νόριτς αστόχησε, αλλά έδωσε εν συνεχεία ασίστ για το 1-0 της Φινλανδίας, αναπληρώνοντας μοναδικά την «μοναδική» ευκαιρία που έχασε. Για την ιστορία, το πέναλτι που δεν μετουσίωσε σε γκολ σηματοδότησε την δεύτερη φορά εντός του 2021 που δεν σκοράρει από την «λευκή» βούλα, πράγμα που επίσης συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του!