Το θέμα του αποκλεισμού πρωτοκλασάτων αθλητών από τις χορηγίες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού είναι αυτό που κυριαρχεί στην αθλητική επικαιρότητα.
Ένας εξ’ αυτών είναι και ο πρωταθλητής γυμναστής Μάριος Γεωργίου.
Το balla.com.cy επικοινώνησε με τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη ο οποίος μας ξεκαθάρισε ότι ο Μάριος πληροί όλα τα κριτήρια.
«Σε επικοινωνία που μέλος της ΚΟΕ με ενημέρωσαν για τα κριτήρια και σας λέω ότι ο Μάριος τα πληροί όλα. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ είπε ότι ζήτησε τα έσοδα των αθλητών από την ομοσπονδία και δεν τα έλαβε, πως γνωρίζει τα τα έσοδα του Μάριου; Δεν έχω κανένα θέμα με τους υπόλοιπους αθλητές, αξίζουν και δικαιούνται την χορηγία. Ο Μάριος με ρώτησε «γιατί; Δεν είμαι ποια καλός;» Νιώθει ότι τιμωρείται με αυτή την κίνηση. Είναι πλέον και ψυχολογικό το θέμα. Το διαβεβαίωναν συνεχώς ότι θα είναι στο πλευρό του ότι χρειαστεί και η πρώτη ενέργεια ήταν να του αποκοπεί η χορηγία» μας είπε αρχικά ο κ. Πετρίδης,
Ποιο είναι το ποσό που έπαιρνε ο Μάριος για την προετοιμασία του; «Ήταν ένα ποσό κοντά στις 5.500 ευρώ τον χρόνο. Ο Μάριος αν δεν κάνει αγώνες και να έχει επιτυχίες δεν παίρνει χρήματα».
Τώρα πως σκέφτεστε να προχωρήσετε με την προετοιμασία του; «Βρεθήκαμε κι’ άλλες φορές σε δύσκολη θέση, θα συνεχίσουμε κανονικά. Απλά πρέπει να τονίσω ούτε τις συνθήκες διαβίωσης του Μάριου ξέρουν, ούτε τις ανάγκες του. Μένει μόνος από τα 17 του χρόνια χωρίς την βοήθεια οικογένειας. Νιώθει ότι επειδή δεν πήρε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον τιμωρούν. Αυτές είναι απλές αλλά σημαντικές σκέψεις των αθλητών. Επαναλαμβάνω ότι ενημερώθηκα για τα κριτήρια. Και οικονομικής ανάγκη έχει και προοπτικές για το 2024 και σε νεαρή ηλικία βρίσκεται. Μάλιστα ήταν συνεπής. Του δόθηκε χορηγία το 2016 και τα κατάφερε και πήγε στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Του δόθηκε και το 2020 και τα κατάφερε πάλι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, είναι απόλυτα συνεπής και αγωνιστικά».

Χρίστος Χρίστου