Το διοικητικό μπαίνει πλέον στην άκρη στην Ομόνοια, με τον Σταύρο Παπασταύρου να κλείνει το συγκεκριμένο κεφάλαιο, τουλάχιστον επί του παρόντος κι αυτό που αποτελεί πλέον τη νούμερο ένα προτεραιότητα, είναι η αγωνιστική και βαθμολογική άνοδος της ομάδας.
Αυτά τα δύο συνδέονται μεταξύ τους. Για να ανέλθουν βαθμολογικά οι «πράσινοι», θα πρέπει πάση θυσία να αποχωρήσουν απ’ το Δασάκι με το «διπλό» και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα πρέπει να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο.
Δύο είναι τα ζητούμενα: πρώτον, να μην επιτρέψει στον αντίπαλό της να της προκαλέσει προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Δεύτερον, να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στο κομμάτι της δημιουργίας κι ακολούθως της εκτέλεσης.
Ο Εθνικός έχει δείξει στα τελευταία τρία παιχνίδια που έδωσε με ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ και ΑΕΚ πως βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο και η βαθμολογική του θέση δεν αντικατοπτρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Συνεπώς, το πόσο δυσκολεύτηκαν να καταβάλουν την αντίστασή του οι δύο εξ αυτών (η ΑΕΛ δεν απέφυγε το στραβοπάτημα), αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για την Ομόνοια, ως προς το τι θα χρειαστεί για να πετύχει το μοναδικό της στόχο στο Δασάκι, καθώς κακά τα ψέματα, δεν χρειάζεται απλά τους βαθμούς, αλλά… καίγεται γι’ αυτούς!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ: Ο Φαμπιάνο δεν υπολογίζεται, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι ο Ουζόχο θα αγωνιστεί. Αν μείνει εκτός, τότε ο Παναγή θα είναι στο τέρμα. Δεν υπολογίζεται επίσης ο εδώ και καιρό παροπλισμένος, Μποτεάγκ.
Είναι δεδομένο πως ο Χένινγκ Μπεργκ θα προβεί σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Βασιλεία. Λέζιακς και Σέχου θα καλύψουν τα άκρα της άμυνας, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ο Γιούστε επίσης αναμένεται να επιστρέψει στην άμυνα όπως και ο Μπασιρού στη μεσαία γραμμή, ενδεχομένως και ο Ντίσκερουντ. Βάσει επιλογών στο ματς με τη Βασιλεία, είναι εξίσου αναμενόμενη η χρησιμοποίηση των Λοΐζου και Τσέποβιτς.

Ανδρέας Βεντούρης