Με σοβαρότητα και συγκέντρωση, το καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ έφτασε τις έξι νίκες σε οκτώ αγωνιστικές στην φετινή Basket League και δείχνει αρκετά καλά στοιχεία, ικανά να φτάσουν μέχρι το τέλος του φετινού μαραθωνίου. Η νίκη κόντρα στον ΑΠΟΠ στην Πάφο με 69-42, ήρθε με σχετική άνεση, ήταν σημαντική. Συνομιλήσαμε με τον καλαθοσφαιριστή της ομάδας, Γαβριήλ Κοιλαρά και για το παιχνίδι (σ.σ. είχε 7 πόντους, 1 τρίποντο) και για το φετινό πρωτάθλημα.
«Έχουμε δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές από Κεραυνό και ΑΕΚ, σε παιχνίδια που μπορούσαμε να τα πάρουμε. Ήταν παιχνίδια που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Πρέπει να κάνουμε ένα σερί νικών και να φτάσουμε να παίξουμε ξανά στα πιο δύσκολα παιχνίδια με καλή ψυχολογία. Η ομάδα έχει βάθος στο ρόστερ, έχει καλούς παίκτες και ξένους και γηγενείς. Έχουμε στόχους και θα προσπαθήσουμε να τους υλοποιήσουμε», μας ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΠ:
«Προσεγγίσαμε σωστά το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Δεν υποτιμήσαμε τον ΑΠΟΠ, μπήκαμε συγκεντρωμένα και καταφέραμε να φτάσουμε σε μία νίκη που ήταν πολύ σημαντική για εμάς».
Για το ότι φέτος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία το ΑΠΟΕΛ και αν ο στόχος, είναι το πρωτάθλημα: «Οι στόχοι είναι πάντα ψηλοί. Όταν είσαι στο ΑΠΟΕΛ, οφείλεις να έχεις στόχο τον τίτλο. Η ομάδα δείχνει ικανή να παλέψει τους τίτλους μέχρι το τέλος, αν και είναι νέα ομάδα, νεανική θα έλεγα. Χρειαζόμαστε παιχνίδια να μάθουμε γενικά από τα λάθη μας, να αποκτήσουμε περισσότερη χημεία. Έχει μεγάλη προοπτική το ΑΠΟΕΛ να βελτιωθεί και να είναι καλύτερη ομάδα στη συνέχεια».
Για τις διαφορές μεταξύ ΕΝΠ, ΑΕΚ, Κεραυνού και ΑΠΟΕΛ: «Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες, θα πάνε μέχρι το τέλος. Οι διαφορές δείχνουν πολύ μικρές, το είδαμε και στα μεταξύ μας παιχνίδια που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν ξέρω αν καταφέρει κάποια άλλη ομάδα να μπει σφήνα από την εξωτερική. Μέχρι σήμερα αυτή είναι η εικόνα που έχουμε. Ο Απόλλωνας είναι αρκετά πίσω φέτος, αλλά όλα είναι πιθανά. Καταληκτικά όμως, το ΑΠΟΕΛ θα παλέψει και για τους δύο τίτλους. Θα παίξει καλύτερα στην πορεία του πρωταθλήματος και είμαι βέβαιος για αυτό».

Κύπρος Εγγλέζος