Ομάδες με ίδιο ιδιοκτήτη. Το «CagAta» που είναι η… ανάγκη για τουαλέτα. Το κορεό «ευχαριστώ». Το ritiro που (δεν) έπιασε και όλα όσα συνέβησαν στην πιο τρελή αγωνιστική της φετινής στη Serie A.
Η 12η αγωνιστική της Serie A πέρασε, η διακοπή για τις εθνικές ομάδες έρχεται! Το ιταλικό πρωτάθλημα είχε για ακόμη μια φορά μπόλικη… τρέλα, ρεκόρ, ωραίες ιστορίες που δεν διαβάζεις κάθε ημέρα στα άλλα πρωταθλήματα.

Από εδώ η αγάπη μου, από εκεί το αίσθημά μου
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Serie A, δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη… κοντραρίστηκαν! Ο λόγος για το ματς της Λάτσιο με την Σαλερνιτάνα, που έληξε με το εμφατικό 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Κλαούντιο Λοτίτο, ιδιοκτήτης αμφότερων, προφανώς δεν στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα. Θα προτιμούσε ασφαλώς να νικήσει, όπως και έγινε, η Λάτσιο για να πιάσει τετράδα, με την Σαλερνιτάνα να έχει αρκετά ματς μπροστά της για να μαζέψει βαθμούς ώστε να σωθεί. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι αρκετά απλά. Το καλοκαίρι ο Λοτίτο παραχώρησε τις μετοχές του σε ένα fund στο οποίο ο ίδιος δεν φαίνεται. Μέχρι το τέλος του 2021 όμως πρέπει να ολοκληρωθεί η πώληση της ομάδας σε νέο ιδιοκτήτη, αλλιώς η ομάδα κινδυνεύει με αποβολή από το πρωτάθλημα.

Το Κάλιαρι-Αταλάντα και το… «CagAta»
Το Κάλιαρι-Αταλάντα ήταν ένα ευχάριστο παιχνίδι για όσους το είδαν. Με γκολ, με φάσεις, με τρελό ρυθμό και νικήτρια ομάδα την φιλοξενούμενη. Για τον κόσμο που δεν τρελαίνεται με τέτοια παιχνίδια, μπορεί και να πέρασε απαρατήρητο. Ωστόσο, υπάρχει ένα συμβάν που χρήζει αναφοράς.
Το «DAZN», που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, αποφάσισε στο σκορ και στον χρόνο όπου αναφέρονται τα αρχικά των ονομάτων των δύο ομάδων να κάνει μια αλλαγή. Συγκεκριμένα, αντί για «Cag-Ata» έγραφε «Ca-Atl». Ο λόγος είναι πως η λέξη «cagata» σημαίνει στα ιταλικά ότι πας να κάνεις την ανάγκη σου (σσ. όχι όταν πας να ουρήσεις). Μάλιστα, οι Ιταλοί το έψαξαν περισσότερο και τα διάφορα Μέσα από τη γείτονα χώρα, παρουσίασαν φωτογραφίες από τα ματς των δύο ομάδων τα περασμένα χρόνια που πάλι γινόταν κάποια… τροποποίηση. «Ca-Ata» και «Ca-At» ήταν τα αρχικά που είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά κατά το παρελθόν.

Το υπέροχο κορεό-«ευχαριστώ» των οπαδών της Μίλαν
Ματσάρα ήταν το «Derby della Madonnina» αλλά δεν έβγαλε νικητή αφού Μίλαν και Ίντερ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1. Αυτό που, όμως, έκανε φοβερή εντύπωση, ήταν το απίθανο κορεό των οπαδών των «ροσονέρι», μέσω του οποίου ζήτησαν «ευχαριστώ» στο σύστημα υγείας της χώρας.
«Αυτό το coreo ουσιαστικά δημιουργήθηκε πριν 1,5 χρόνο. Οταν η Ιταλία έχανε καθημερινά τόσους πολλούς ανθρώπους λόγω της πανδημίας. Εκείνες τις εβδομάδες που άντρες και γυναίκες προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σώσουν όσες περισσότερες ζωές γίνεται. Τότε, λοιπόν, είπαμε στους εαυτούς μας το εξής: Την ημέρα που θα επιστρέψουμε στο γήπεδο, αυτοί θα είναι οι πρωταθλητές που θα ευχαριστήσουμε», ανέφερε η ανακοίνωση των ultras της Μίλαν.

Το ritiro που έπιασε και δεν… έπιασε
Το αγαπημένο ritiro στην Ιταλία επέστρεψε, με τρεις ομάδες την περασμένη εβδομάδα να μπαίνουν σε απομόνωση. Γιουβέντους, Ουντινέζε, Σαμπντόρια κλείστηκαν στα προπονητικά τους κέντρα και τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά. Η Γιουβέντους κέρδισε πρώτα Ζενίτ και μετά Φιορεντίνα, η Ουντινέζε «λύγισε» την Σασουόλο. Από την άλλη μεριά, η Σαμπντόρια γνώρισε ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά από την εξαιρετική Μπολόνια του Μιχαΐλοβιτς και φαίνεται πως το «ritiro» δεν έπιασε.

Τι κάνεις… παικτ-Αράμου
Ο Ματία Αράμου έχει πάρει στην «πλάτη» του την Βενέτσια και την οδηγεί στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στην Τορίνο, από την οποία και… βγήκε, αλλά στη Βενέτσια κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Μάλιστα, ήταν από τους κομβικούς ποδοσφαιριστές στο 3-2 επί της Ρόμα, ανεβάζοντας την ομάδα του στους 12 βαθμούς. Ο Αράμου έχει σκοράρει, πάντως, σε τέσσερα διαδοχικά εντός έδρας ματς, με τον τελευταίο παίκτη της Βερόνα στην Serie A που πέτυχε κάτι αντίστοιχο να είναι ο Άλβαρο Ρεκόμπα το 1999. Αμφότεροι… αριστεροπόδαροι!

Ο Τούντορ των θαυμάτων, ο Ιντζάγκι των αποτυχιών στα ντέρμπι

SALERNO, ITALY – SEPTEMBER 22: Igor Tudor of Hellas Verona coach during the Serie A match between US Salernitana v Hellas Verona FC at Stadio Arechi on September 22, 2021 in Salerno, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Σε συνέχεια της περσινής σεζόν, μοιάζει η φετινή για τη Βερόνα. Η Ελλάς δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, έχοντας τρεις ήττες και τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο να αποχωρεί από τον πάγκο. Ο Ιγκόρ Τούντορ πήρε τα ηνία, η Βερόνα άρχισε να θυμίζει την περσινή καλή ομάδα του Ιβάν Γιούριτς και με μπροστάρη τον «καυτό» Σιμεόνε, έφτασε τους 16 βαθμούς σε 9 αγώνες. Νίκησε Λάτσιο, Ρόμα, Γιουβέντους, έχασε στα σημεία από τη Μίλαν! Δεν το λες και λίγο…
Την ίδια ώρα, ο Σιμόνε Ιντζάγκι παρότι παρουσιάζει μια εξαιρετική Ίντερ που μοιάζει αρκετά στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα, δυσκολεύεται αρκετά στα ντέρμπι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στο -7 από την κορυφή. Ισοπαλία με Μίλαν, Γιουβέντους, Αταλάντα, ήττα από τη Λάτσιο! Σαν να μη φτάνουν τα παραπάνω, με την επανέναρξη υπάρχει το εντός έδρας ντέρμπι με την πρωτοπόρο Νάπολι. Κομβικό ματς, το οποίο ίσως και να δείξει αν οι «νερατζούρι» μπορούν να μπουν για τα καλά στο κόλπο του τίτλου.

200άρης με την ψυχή στο… στόμα
Η Γιουβέντους τα βρήκε σκούρα, η Φιορεντίνα της έβαλε δύσκολα, αλλά ο Κουαδράδο έσωσε την Γηραιά Κυρία από νέα απώλεια βαθμών. Ένα τρίποντο (1-0) που θα βοηθήσει τη Γιουβέντους να δουλέψει με ηρεμία τη διακοπή ενόψει του εκτός έδρας ντέρμπι με την Λάτσιο, αλλά έδωσε και την ευκαιρία στον Μαξ Αλέγκρι να φτάσει τις 200 νίκες στον πάγκο των «μπιανκονέρι». Ο τρίτος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου που το κάνει αυτό το «milestone», μετά τους Τζιοβάνι Τραπατόνι (319) και Μαρτσέλο Λίπι (227).

Η Αταλάντα των εκτός, χτύπαγε πρωτάθλημα
Ακόμη μία νίκη για την Αταλάντα στη Serie A, επικρατώντας 2-1 της Κάλιαρι στη Σαρδηνία. Ένα αποτέλεσμα που ανέβασε τους «νερατζούρι» στην πρώτη τετράδα και στο -10 από την κορυφή. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα: Τα εντός έδρας παιχνίδια της! Όποτε παίζει στο Μπέργκαμο, είναι μια άλλη ομάδα που δεν κερδίζει εύκολα. Το δείχνει και το ρεκόρ της, έχοντας μία εντός έδρας νίκη, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Αντιθέτως, εκτός η Αταλάντα είναι αήττητη με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας στην πρώτη εξάδα εκτός έδρας αγώνων! Κάτι που αν μη τι άλλο, δείχνει πως οι «μπεργκαμάσκι» θα χτυπούσαν ακόμη και πρωτάθλημα εφόσον είχαν παρόμοια αποτελέσματα στο γήπεδό τους. Αξιοσημείωτο, πως μόνο η Μπάγερν Μονάχου έχει σκοράρει το 2021 περισσότερα (100) γκολ από την Αταλάντα (84 όσα και η Μάντσεστερ Σίτι).

Και ένα… εξτραδάκι
Η Λέτσε επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Πάρμα για την 12η αγωνιστική της Serie B, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση και στο -1 από την πρωτοπόρο Μπρέσια. Τι το αξιοσημείωτο είχε το συγκεκριμένο παιχνίδι; Ότι το σκορ διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, με τον Τζίτζι Μπουφόν να δέχεται τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο για πρώτη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο…