Βαριά ήττα 4-0 γνώρισε η Βουλγαρία εκτός έδρας από την Ελβετία στο φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ, με τους Ελβετούς να πανηγυρίζουν τεράστια πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.
Ο Ίλιαν Ίλιεφ του Απόλλωνα έμεινε στον πάγκο και ο προπονητής του τον έριξε στο παιχνίδι στο 65’ στην θέση του Τσότσεφ όταν το σκορ ήταν στο 2-0 για τους Ελβετούς.
Δεν κατάφερε κάτι η Βουλγαρία παρά τις αλλαγές του Πετρόφ και δέχθηκε άλλα δύο γκολ.
Για την ιστορία τα γκολ των Ελβετών πέτυχαν οι Οκαφόρ στο 48’, Βάργκας στο 57’, Ίτεν στο 68’ και Φρόιλερ στο 90’.
Το ματς:
Στο 10’ ο Καραντζόφ έσωσε μετά από σουτ του Βάργκας όπως έκανε και στο 17’ ενώ στο 24’ είπε όχι και σε προσπάθεια του Γκαβράνοβιτς. Στο 45ο λεπτό οι Ελβετοί άγγιξαν το γκολ αλλά ο Οκαφόρ σημάδεψε δοκάρι μετά από κόρνερ.
Οι Ελβετοί μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 48’ ο Σακίρι σέντραρε από αριστερά και ο Οκαφόρ από κοντά έκανε το 1-0 με κεφαλιά. Στο 55’ η Ελβετία είχε κι άλλο δοκάρι με τον Σακίρι ενώ στο 57’ ο Γκαβράνοβιτς άνοιξε αριστερά στον Βάργκας που με σουτ στην κλειστή γωνία έγραψε το 2-0. Η Ελβετία πέτυχε κι άλλο γκολ στο 66’ το οποίο ακυρώθηκε όπως κι εκείνο του Ίτεν στο 68’ μετά από επέμβαση του Καραντζόφ σε κεφαλιά του Σερ.
Όμως στο 72’ ο Στέφεν σέντραρε από δεξιά και ο Ίτεν με κεφαλιά έγραψε το 3-0 και στο 90’ ο Φρόιλερ με όμορφο σουτ από το ύψος του πέναλτι, διαμόρφωσε το 4-0.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Φρέι, Βιντμέρ, Σερ (90+7′ Σο), Εμπαμπού, Ζακάρια, Φρόιλερ, Σακίρι (90+7′ Αεμπίσερ), Οκαφόρ (68’ Στέφεν), Βάργκας (79’ Ζέκιρι), Γκαβράνοβιτς (68’ Ίτεν)
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: Καραντζόφ, Τσβετάνοφ, Ντιμιτρόφ, Χριστόφ, Τουρίτσοφ (46’ Βελκόφσκι), Νεντέλεφ, Κοσταντίνοφ, Τσότσεφ (65’ Ι.Ίλιεφ), Κιρίλοφ (70’ Τσόνεφ), Ντεσπότοφ (80’ Γιάνκοφ), Ίλιεφ (46’ Γκ.Μίντσεφ).