Την αντίθεση της για το κλείσιμο των σχολείων λόγω καύσωνα εκφράζει η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις μέχρι σήμερα ενέργειες της κυβέρνησης για τα κλιματιστικά στα σχολεία.

Σύμφωνα με την Αννίτα Δημητρίου, «η κατάσταση με τα κλιματιστικά χρειάζεται να τύχει χειρισμού ως κατεπείγουσα», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές της και με σύντομο χρονοδιάγραμμα να παρουσιάσει τις εισηγήσεις της.

Αυτούσια η δήλωση:

Βιώνουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις ψηλές θερμοκρασίες. Την ίδια στιγμή από πλευράς κυβερνώντων παρατηρείται αδυναμία και δυστοκία στον χειρισμό τέτοιων ζητημάτων, έγκαιρα και αποφασιστικά.

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο, σήμερα, στα μέσα Ιουνίου και εν μέσω εξεταστικής περιόδου να συζητάμε για το ζήτημα των κλιματιστικών και να κλείνουμε σχολεία. Δεν είναι ενδεδειγμένος χειρισμός το κλείσιμο, όταν δεν μπορούμε να επιληφθούμε μιας δύσκολης κατάστασης. Χειρισμό τον οποίο είδαμε και στο θέμα του κλεισίματος των γηπέδων λόγω περιστατικών βίας και χουλιγκανισμού. Διαφωνούμε με τέτοιες προσεγγίσεις.

Η κατάσταση με τα κλιματιστικά χρειάζεται να τύχει χειρισμού ως κατεπείγουσα και ως απόλυτη προτεραιότητα με στόχο να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες συνθήκες το επόμενο καλοκαίρι. Και εμείς δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση οφείλει να ιεραρχήσει τις προτεραιότητές της και με σύντομο χρονοδιάγραμμα να παρουσιάσει τις εισηγήσεις της. Μοναδική έγνοια μας, η φροντίδα των παιδιών μας!

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE