Ακόμα μία νίκη -τρίτη συνεχόμενη- για τον ΟΦΗ, αυτή τη φορά υποδεχόμενος τον Ιωνικό (2-1)! Παρέμειναν για 6ο ματς αήττητοι οι Κρητικοί, οι οποίοι έφτασαν στο «τρίποντο» με πέναλτι μέσω VAR στο 90′.
Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε τους Κρητικούς με σύστημα 4-3-3 και τον Επασί στην εστία αντί του Βάτερμαν. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής και Μπαλογιάννης. Την τριάδα στα χαφ αποτελούσαν οι Μεγιάδο, Γκαγιέγκος και Ντε Γκουζμάν (στην επιστροφή του), με τους Τοράλ και Λάμπρου να πλαισιώνουν τον Φαν Ντάινεν στην επίθεση.
Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός λόγω και της σημαντικής απουσίας του Τουράμ, παρέταξε τους «κυανόλευκους» με 3-5-2 και τους Λένις και Μάναλη ως δίδυμο στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Χουτεσιώτης, ενώ την τριάδα της άμυνας συνέθεταν οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι και Σάντσες, με τους Μύγα και Βαλεριάνο να είναι τα φουλ μπακ. Ως εξάρι αγωνιζόταν ο Ντάλσιο, με τους Κιάκο και Άοσμαν να είναι εσωτερικοί μέσοι.

Το ματς:
Οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά δραστήριοι στο ξεκίνημα του αγώνα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, έφτασαν στην πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 5′, όταν ο Τοράλ βρήκε ολομόναχο τον Φαν Ντάινεν με υπέροχη μεταβίβαση, με τον Χουτεσιώτη να βάζει σπουδαίο «στοπ» στο τετ-α-τετ με τον επιθετικό των Κρητικών.
Ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» γρήγορα ισορρόπησαν, όντας καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν αλλά κυρίως ασκώντας εξαιρετικό πρέσινγκ. Χάρη στο τελευταίο ανακτούσαν σε αρκετές περιπτώσεις την μπάλα σε καίρια σημεία, βγαίνοντας με προϋποθέσεις στην κόντρα. Μάλιστα, έφτασαν και σε σημαντικές στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία. Κι αν σε εκείνη του 24′ το τελείωμα του Λένις κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, τα σουτ που έπιασαν οι Άοσμαν και Κιάκος, στο 33′ και στο 34′, αντίστοιχα, έλαβαν τις απαντήσεις του Επασί.Δίλεπτο ευκαιριών και μάλιστα σημαντικών το 38′-39′ με την κεφαλιά του Βούρου και το διαγώνιο σουτ του Μάναλη. Για να φτάσουμε στη φάση του 43′, όταν ο Γκαγιέγκος, ύστερα από την απομάκρυνση με κεφαλιά του Σάντσες, έπιασε το διαγώνιο μακρινό σουτ που κατέληξε στην απέναντι γωνία, καθιστώντας τον Χουτεσιώτη ανήμπορο να αντιδράσει.
Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ισοφάρισαν στο 48′ με ακόμα ένα υπέροχο τέρμα του Άοσμαν. Ύστερα από γέμισμα του Βαλεριάνου και αρχική απομάκρυνση του Διαμαντή, η μπάλα έφτασε στον Σύρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε ωραίες προσποιήσεις εντός της περιοχής του ΟΦΗ κι εν συνεχεία εξαπόλυσε το σουτ που χτύπησε στο δεξί δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα.
Η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της, έχουσα τις σημαντικότερες στιγμές στα επόμενα λεπτά. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ, ο οποίος στο 89′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσιγκρίνσκι στον Γιάννου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 90′ ο Λάμπρου, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα, βάζοντας «φωτιά» στο «Θ. Βαρδινογιάννης», με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας, 4-3-3): Επασί – Μαρινάκης (76′ Καμάου), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης – Μεγιάδο, Γκαγιέγκος, Ντε Γκουζμάν – Τοράλ (76′ Τσιλιανίδης), Φαν Ντάινεν (58′ Γιάννου), Λάμπρου (90’+1′ Ναμπί).
Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 3-5-2): Χουτεσιώτης – Μύγας (90’+3′ Καμπράλ), Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (90’+2′ Ματσούκας), Βαλεριάνος – Άοσμαν (81′ Βαφέας), Ντάλσιο, Κιάκος (72′ Κάνιας) – Λένις, Μάναλης.