Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι της Ελλάδας με το Κόσοβο για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ με την τελευταία εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να μην ήταν θετική ενόψει της συνέχειας αλλά προβληματική.
Το γκολ του Μασούρα δεν έφερε την… άνοιξη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε εν συνεχεία έχασε αρκετές ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα και τελικά έδωσε την ευκαιρία στο Κόσοβο να φτάσει στην ισοφάριση και ακόμα και να διεκδικήσει τη νίκη χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στο φινάλε.
Η Ελλάδα απείλησε πρώτη και μάλιστα είχε δοκάρι στο 10′ με τον κεραυνό του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής μετά από πάσα του Ανδρούτσου να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μούριτς και το 0-0 να παραμένει.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 30′ όταν σε φάουλ που κέρδισε εκτός περιοχής η Ελλάδα ο Τσιμίκας ανέλαβε την εκτέλεση του με το αριστερό. Ο μπακ της Λίβερπουλ έστειλε τη μπάλα στο δεξί γάμα του Μούριτς ο οποίος αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 33′ η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου κοντά στο γκολ όταν ο Τσιμίκας έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά έβγαλε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι με τον Δουβίκα να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Ο Έλληνας επιθετικός θα μπορούσε να αφήσει τη μπάλα να περάσει καθώς πίσω του ήταν ανενόχλητος ο Ανδρούτσος.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 34′ με τον Μουρίκι να παίρνει τη μπάλα εκτός περιοχής, γύρισε, έκανε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.
Στο 37′ ο Πέλκας ήταν αυτός που μπήκε στην περιοχή, έπιασε το πλασέ με το γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να αποκρούει σταθερά.
Η Ελλάδα αξιοποίησε την πίεση της στο 44′ και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ. Ο Μάνταλος άνοιξε δεξιά στον Πέλκα ο οποίος είδε την κίνηση του Μασούρα μέσα στην περιοχή, έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο Έλληνας επιθετικός με τρομερή γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Μούριτς για το 1-0.
Γκολ: 44′ Μασούρας/76′ Ραχμάνι
Κίτρινες: 28′ Σχάλα, 58′ Μουρίκι
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Πέλκας (80′ Βρουσάι), Μάνταλος, Μασούρας, Δουβίκας (66′ Τζόλης).
ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζίλι, Αλίτι, Ιντρίζι, Σχάλα, Λοσάι (46′ Ζέγκροβα), Μπερίσα, Ράτσιτσα, Μουρίκι.