Αν η Ανόρθωση κατάφερνε να υπερασπιστεί εκείνο το 2-0 με το οποίο προηγήθηκε επί της Φλόρα στο ΓΣΠ, θα πήγαινε με διαφορετικά δεδομένα στο Ταλίν για το νέο παιχνίδι με τους πρωτευουσιάνους της Εσθονίας.
Μιλάμε περισσότερο για βαθμολογικά δεδομένα καθώς ίσως να διεκδικούσε κάτι περισσότερο από τον όμιλο της η «Κυρία» (και πάλι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα).
Όπως και να έχουν τα πράγματα το παιχνίδι της Πέμπτης είναι σημαντικό και για άλλους λόγους, περισσότερο ψυχολογικούς αλλά και λόγους αυτοπεποίθησης. Είναι σημαντικό για την ομάδα του Κετσπάγια να «κολλήσει» δεύτερη συνεχόμενη νίκη που πέραν από τις 500 χιλιάδες ευρώ θα δώσει επιπλέον αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια ενόψει και του κύριου στόχου που την δεδομένη στιγμή είναι να ανέλθει η ομάδα βαθμολογικά στο πρωτάθλημα.
Αν το πετύχει θα βάλει τέλος και σε ένα πολύ άσχημο σερί που την θέλει να μην μπορεί να «κολλήσει» δεύτερη σερί νίκη σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Φεβρουάριο.
Πέρασαν περισσότερο από οχτώ μήνες από την τελευταία φορά που η «Κυρία» πανηγύρισε σε δύο σερί επίσημα ματς και αυτό μπορεί να αποτελέσει και ένα επιπλέον κίνητρο.
Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν όταν η Ανόρθωση νίκησε 1-0 την Δόξα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για το πρωτάθλημα στις 20 Φεβρουαρίου και λίγες μέρες αργότερα στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 της Καρμιώτισσας για το Κύπελλο.
Τώρα έχει μια ευκαιρία ενώπιον της στο Ταλίν για να βάλει τέρμα στο άσχημο σερί.

Χρίστος Χρίστου