Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ είναι σε εξέλιξη από τη Δευτέρα, μετά και την επιστροφή στις προπονήσεις έπειτα από τριήμερη άδεια. Οι προβολείς στρέφονται κυρίως στους δύο ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, με τα δεδομένα για τον καθένα να έχουν ως εξής:
ΑΝΧΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ: Υπάρχει μία θετική εξέλιξη σε σχέση με την περασμένη βδομάδα. Ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν ακολουθεί μονάχα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, αλλά το τελευταίο διήμερο ακολουθεί και ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Με τρέξιμο και κάποιες ασκήσεις. Είναι θετικό μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα προλάβει. Οι πιθανότητες του παραμένουν μοιρασμένες και η κατάστασή του πιθανόν να ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΟΥΜ: Ο Κύπριος μέσος έμεινε εκτός αποστολής από τα δύο παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων με την Πορτογαλία λόγω ενοχλήσεων. Το πρόβλημά του είναι στη μέση. Δεν θεωρείται κάτι σοβαρό, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να προπονηθεί διότι ακόμη αισθάνεται ενοχλήσεις. Θα φανεί τις επόμενες μέρες αν θα μπορέσει τουλάχιστον να συμπεριληφθεί στην αποστολή.
Απ’ εκεί και πέρα, ο Ροσάλες θα επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη. Πιθανόν να μην προλάβει την πρωινή προπόνηση και να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα (αποθεραπείας βασικά) το απόγευμα. Σίγουρα θα είναι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα την Παρασκευή. Οι Αναστασίου και Μαρτίνεθ είναι πλέον καλά κι εναπόκειται στον Καταλά αν θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή.

Ανδρέας Βεντούρης