Πάρτι πρόκρισης για τη Σπόρτινγκ, που κέρδισε με 3-1 την Ντόρτμουντ και κλείδωσε την πρόκριση στους «16» καθώς υπερτερεί πλέον στην ισοβαθμία με τους Βεστφαλούς.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο αλλά στο 31ο λεπτό μετά από τραγικό λάθος του Σουλτς, ο Γκονσάλβες βρέθηκε μόνος με τον Κόμπελ και τον πλάσαρε για το 1-0. Μάλιστα στο 39’ ο Γκονσάλβες με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0 ενώ σχεδόν με τη σέντρα και μετά από κάθετη πάσα του Βίτσελ, ο Μάλεν γύρισε εξαιρετικά το κορμί του, μπήκε στην περιοχή, άδειασε τον τερματοφύλακα, όμως από διαγώνια θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στο 48ο λεπτό ο Κόμπελ έσωσε μετά από σουτ του Σαράμπια, ενώ στο 54’ η Ντόρτμουντ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 76’ οι Γερμανοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσαν.

Και στο 80’ η Σπόρτινγκ έκανε το 3-0 με κεφαλιά του Πόρο μετά από επέμβαση του Κόμπελ στο πέναλτι του Γκονσάλβες ενώ στο 90+3′ ο Μάλεν μείωσε σε 3-1 με κεφαλιά μετά από ασίστ του Ρόις.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Φεντάλ, Κόατες, Γκονσάλο Ινάσιο, Παλίνια, Ματέους Νούνιες, Ρέις (67’ Εσγάιο), Πόρο (88′ Ουγκάρτε), Σαράμπια (68’ Νούνο Σάντος), Παουλίνιο (82’ Τιάγκο Τομάς), Γκονσάλβες (88′ Ναζίνιο).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ακανζί, Πόνγκρατσιτς (67’ Τίγκες), Μενιέ, Σουλτς (46’ Τσαν), Βίτσελ (66’ Νταούντ), Μπέλινγκχαμ, Ρεϊνιέρ (67’ Ζαγκαντού), Ρόις, Μπραντ, Μάλεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ