Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο από την Μπεσίκτας, ο Άγιαξ κέρδισε με 2-1 μέσα στην Πόλη κι έκανε το 5Χ5. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αλέ για τον «Αίαντα» που κλείδωσε και μαθηματικά την πρωτιά. Χωρίς βαθμό έμειναν οι Τούρκοι.

Στο 6ο μόλις λεπτό ο Σχουρς έπιασε το σουτ από μακριά με την μπάλα να φεύγει μόλις έξω όπως και το σουτ του Νταραμί στο 9’ ενώ στο 11’ ο Ροζιέ έκανε το σουτ με το αριστερά έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Άγιαξ.

Στο 13’ ο Νέρες δοκίμασε κι εκείνος το πόδι του από μακριά με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ, ενώ στο 19’ ο Ενκουντού έκανε φοβερή ενέργεια και γύρισμα από αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους. Από το κόρνερ ο Μαζραουί σχεδόν μπλόκαρε την μπάλα και ο Πελίτο πήγε στο VARκι έδωσε το πέναλτι. Ο Γκεζάλ το εκτέλεσε εύστοχα κι άνοιξε το σκορ για την Μπεσίκτας στο 22ο λεπτό.

Στο 26’ ο Τάντιτς κατέβασε υπέροχα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με τη μία αλλά ο Γκιουνόκ του είπε όχι και στο 28’ ο Νταραμί από αριστερά, έφερε την μπάλα στο δεξί κι έκανε το σουτ αλλά ο κίπερ της Μπεσίκτας έσωσε εκ νέου.

Στο 30’ Λαρέν έκανε την κούρσα και το σουτ από αριστερά αλλά ο Ονανά έβγαλε σε κόρνερ με τα πόδια και στο 39’ ο Μπερχάους έκανε κακό σουτ από το ύψος της περιοχής. Στο 41ο λεπτό μετά από γύρισμα από τα δεξιά, ο Μπερχάους έπιασε αέρα και ο Νταραμί πλάσαρε άστοχα από ιδανικό σημείο. Στην κόντρα ο Πιάνιτς βρήκε όμορφα τον Λαρέν στην περιοχή του Άγιαξ αλλά ο καναδός νικήθηκε από τον Ονανά σε μοναδικό τετ α τετ.

Στο 51’ ο Γκιουνόκ έσωσε μετά από μακρινό σουτ του Μπερχάους ενώ στο 51’ μετά από κάθετη του Ταλιάφικο, ο Τάντιτς έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μπεσίκτας και από αριστερά γύρισε στον Αλέ που πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 1-1.

Μάλιστα στο 69ο λεπτό μετά από κόντρες και πλασέ του Μαρτίνεθ, ο Αλέ με κοντινό προβολή έκανε το 1-2 ενώ στο 84’ μετά από κόρνερ ο Μαρτίνεθ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γκιουνόκ είπε όχι.

Στο 90+1′ το σουτ του Νέρες μέσα από την περιοχή κόντραρε σε σώμα ενώ στο 90+3′ ο Αλέ πέτυχε κι άλλο γκολ το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Νέρες στην αρχή της φάσης

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Γκιουνόκ, Ροσιέ, Μοντέρο (81’ Ουϊσάλ), Ενκουντού, Τοπάλ (81’ Τοπάλ), Πιάνιτς (81’ Ουτσάν), Τεϊσέιρα (59’ Μποζντογκάν), Μεράς, Βίντα, Γκεζαλ (67’ Μπατσουαγί), Λαρέν

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Σχουρς (77’ Μπλιντ), Μαζραουί (72’ Τίμπερ), Χράφενμπερχ, Ταλιάφικο (77’ Ρενς), Μαρτίνεθ, Κλάασεν, Νέρες, Τάντιτς, Νταραμί (46’ Αλέ), Μπερχάους (83’ Τέιλορ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ